Eurostat: latvieši ir pasaulē taupīgākie tūristi

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasТуристы фотографируются на фоне Статуи Свободы в Нью-Йорке
Туристы фотографируются на фоне Статуи Свободы в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt, saskaņā ar pēdējiem pieejamajiem statistikas biroja datiem, vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju var atļauties doties uz ārzemēm.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Kā liecina Eiropas statistikas biroja Eurostat dati, ceļotāji no Latvijas braucienu laikā uz ārzemēm tērē mazāk nekā citu ES dalībvalstu tūristi, raksta Latvijas Avīze

Piemēram, ja tūristi no Luksemburgas uzturēšanas valstī dienā tērē 128 eiro, tad latviešiem pietiek vien ar 18 eiro. Lietuvieši ir gatavi šķirties no 23 eiro, savukārt igauņi no 37 eiro, teikts Eurostat pētījumā par 2015.gadu.

Bagāžas iekraušana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Uz kurieni dosies Latvijas tūristi 2017. gadā

Latvijas iedzīvotāju īpatsvars, kuri varētu atļauties doties ārzemju braucienos, sastādīja 51,4% (ņemot vērā vidējo ES rādītāju 60,17%), vēsta statistikas birojs. Lietuvā šis rādītājs ir vienāds 56,2%, Igaunijā – 62,9%.

Vislielākie ceļotāji dzīvo Somijā (88,5%), turīgās ziemeļu valstīs, Šveicē un Luksemburgā.

Vislielākie mājās sēdētāji ir Bulgārijā (22,2%) un Grieķijā (32,3%). Kamdēļ viņiem būtu kaut kur jābrauc? Viņi jau ir Grieķijā.

Tāpat ir dati, ka Eiropas Savienības teritorijā 58% braucienu ar tūrisma mērķi tiek veikti savas valsts robežās, 26% braucienu uz citām ES dalībvalstīm, 12% — ārpus Eiropas Savienības robežām. Vispopulārākais galamērķis Eiropas Savienībā ir Kanārijas salas, bet ārpus tās robežām ASV.

Ziņu lente
0