Skanstes ielas rajona attīstībā investēs 900 miljonus eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz 2024. gadam Skanstes ielas teritorijas attīstībai tiks atvēlēti aptuveni 900 miljoni eiro, lielāko daļu līdzekļu nodrošinās privātie investori.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Nākamajos septiņos gados Rīgas Jaunajā centrā ieguldīs gandrīz miljardu eiro, raksta smartlatvia.lv.

Par to paziņojuši iepriekš rīkotās preses konferences dalībnieki. Konference tika veltīta šā rajona detalizēta plānojuma pabeigšanai.

Lielākā daļa līdzekļu nāks no privātiem investoriem, tostarp Merks, Pillar, Hanner, LNK Group un citi. Viņi ieguldīs projektā aptuveni 800 miljonus eiro.

Zaķusala. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zaķusala: "tukša vieta" ar lielu potenciālu

Rīgas pašvaldība ar Eiropas struktūrfondu palīdzību ieguldīs 100 miljonus eiro jaunas tramvaju līnijas ierīkošanai.

Jaunā tramvaju maršruta projekts Skanstes ielā tika prezentēts jau pagājušajā gadā, un radīja sabiedrības bažas par to, vai tramvajs neskars Lielos kapus. Sabiedrības iniciatīvu vietnē Manasbalss.lv pat parādījusies petīcija par kapsētas teritorijas un tajā esošo apbedījumu aizsargāšanu.

Vēlāk Rīgas domes mājaslapā bija detalizēti izskaidrots, kur tiks izbūvēts jaunais tramvaja maršruts, bet Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija nostiprinājusi Lielo kapu apsargāto robežu līdz pat Senču ielas ietvei.

Jaunais Rīgas centrs ir teritorija starp Pulkveža Brieža ielu, Ganību dambi, Duntes, Skanstes, Vesetas un — tā turpinājumā — Emīla Melngaiļa ielām un dzelzceļu, ar kopējo platību aptuveni 228 ha.

Līdz 2024. gadam šeit plānots uzbūvēt Laikmetīgās mākslas muzeju, Rīgas centra konferenču un koncertu centru ar viesnīcu, daudzfunkcionālu kultūras centru, kā arī vismaz divus A klases biroju kompleksus.

Prognozes liecina, ka līdz 2024. gadam apmeklētāju skaits pieaugs gandrīz divkārt — no 1,8 miljoniem līdz 3 miljoniem cilvēku gadā.

Ziņu lente
0