Latvija iekļuvusi desmit pensionāriem nelabvēlīgāko valstu topā

© Sputnik / Дэн Леви / Pāriet pie mediju bankasPensionāre
Pensionāre - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau otro gadu pēc kārtas pārējās Baltijas republikas izrādās augstākā pozīcijā, turklāt Igaunijā ir komfortablāka dzīve par pensijas naudu, nekā Lietuvā.

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. Latvija ieņēmusi 33.vietu no 43 vietām globālajā pensiju indeksā, ko sastādījusi franču finanšu korporācija Natixis.

Reitings parāda, cik komfortabla dzīve par pensijas naudu iznāk vienā vai citā valstī. Tiek analizēti četri faktori: finanšu situācija, materiālais nodrošinājums, dzīves un veselības kvalitāte. Katru no parametriem vērtē diapazonā no 0 līdz 100%. Summārais Latvijas rādītājs šogad sastādījis 57%.

Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ministru Kabinets samazinājis ienākumu nodokli trūcīgajiem un pacēlis bagātajiem

Latvijas pozīcija izrādījusies sliktākā Baltijas valstu vidū: Igaunija kļuva par 26. (65%), savukārt Lietuva 31. (58%). Par reitinga līderiem kļuva Norvēģija (86%), Šveice (84%), Islande (82%), Zviedrija (80%) un Jaunzēlande (80%).

Tāpat labāko valstu desmitniekā iekļuva Austrālija (78%), Vācija (77%), Dānija (77%), Nīderlande (77%) un Luksemburga (76%). Pēdējās trīs reitinga vietas ieņēma Brazīlija (41%), Grieķija (40%) un Indija (12%).

Krievija ieņēma 40.vietu (45%).

Pērn Latvija ieņēma 32.vietu, taču summārais rādītājs bijis tāds pats kā šogad. Igaunija un Lietuva — 27. un 30. vietā attiecīgi. Līderu piecinieks palicis nemainīgs.    

Ziņu lente
0