Politika

Kiršteins: Putinam nav vajadzīga "Saskaņas" partija

© Foto : twitter / Aleksandrs KiršteinsNacionālā bloka deputāts Aleksandrs Kiršteins
Nacionālā bloka deputāts Aleksandrs Kiršteins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā bloka deputāts Aleksandrs Kiršteins pastāstīja intervijā, kā prezidents Vladimirs Putins īesteno savas ieceres Latvijā un kā prezidentam Raimondam Vējonim ir jāatbild uz jautājumiem par pilsonību.

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. Nacionālās apvienības Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins Neatkarīgā rīta avīze intervijā izteica domu par to, ka Krievijas prezidentam savu ieceru īstenošanai Latvijā it ne viss nepieciešama "Saskaņas" partija.

"Nu, ko tā Saskaņa? Labi, tai ir sadarbības līgums ar Putina partiju. Bet Putinam tāda Saskaņa nav vajadzīga, jo viņš visu var nokārtot ar latvisko partiju cilvēkiem. Varbūt tikai tāpēc vajadzīga, lai viņu russkij mir kopā ar Saskaņu Jūrmalā uztaisītu Jauno vilni — 2. Nevajag pārvērtēt Saskaņas lomu, bet jāsaprot, ka Latvija ir komforta zona krieviem — gan vecajiem, gan jaunajiem, " noslēdza interviju deputāts.

Latvijas republika pase - Sputnik Latvija
Valdība: kopš gada sākuma naturalizējušies 399 cilvēki

Turklāt, draudus Latvijai rada nepilsoņi un viņu bērni, kuri iegūst Latvijas pilsonību, pārliecināts Kiršteins.

"Krievijas ietekme Latvijā turpinās ar nepilsoņu jaundzimušo bērnu pilsonību, ar krievu valodu skolās, pašvaldību un valsts iestādēs, ar nenojauktajiem padomju pieminekļiem, " paziņoja deputāts.

Viņš ir pārliecināts, ka prezidents Raimonds Vējonis slikti pārzina vēsturi, ja piedāvā ieviest automātisku Latvijas pilsonības piešķiršanu visiem jaundzimušajiem.

"Domāju, prezidents nezina par Latvijas — Krievijas 1920. gada miera līgumu, kurā ir noteikts, kas var būt Latvijas pilsonis. Šajā līgumā ir noteikts, ka pilsonis var būt tikai tas, kura vecāki ir dzīvojuši Latvijas administratīvajās robežās līdz Pirmajam pasaules karam. Viss pārējais ir tikai papildinājumi un labojumi, " uzskata Kiršteins.

Daugavpils domes jaunais priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš - Sputnik Latvija
Daugavpils mērs: divdesmit gadus mēs mokām savus nepilsoņus

Viņš paskaidroja, ka visi, kuri vēlējās iegūt pilsonību, 1920.gadā varēja izmantot optācijas tiesības (brīvprātīga pilsonības izvēle valsts iedzīvotājiem, kur izmainījusies valstiskums — red. piez.).

"Tāpēc mūsu Valsts prezidentam vajadzētu būt skaidrai atbildei tiem, kuri jautā: kāpēc tā — esmu atbraucis uz Latviju ar tanku, bet man nav LR pilsonības? Tad prezidents var atbildēt: tāpēc, ka jūsu vectētiņš neizmantoja optācijas iespējas, " teica Kiršteins.    

Ziņu lente
0