Politika

Video par "mežabrāļiem" izraisījis Krievijas vicepremjera un Arta Pabrika strīdu

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasTwitter
Twitter - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvien asāks kļūst skandāls ap NATO publicēto video par "mežabrāļiem" – Krievijas pirmais vicepremjers Dmitrijs Rogozins un Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Artis Pabriks apmainījušies "laipnībām" Twitter tīklā.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Diskusija par "mežabrāļiem" veltīto video, kas publicēts NATO oficiālajā vietnē, pacēlusies līdz augstai politiskajai orbītai.

Vakar NATO oficiālajā lapā Twitter tika publicēts filmas "Mežabrāļi. Cīņa par Baltiju" treileris. Ierakstā vēstīts, kā "mežabrāļi" cīnījušies ar PSRS par Baltijas valstu neatkarību. Astoņas minūtes ilgā filma publicēta NATO oficiālajā kanālā Youtube.

Mežabrāļi - Sputnik Latvija
Mežabrāļi: NATO publicējusi video par latviešu partizāniem
Par skandalozo ierakstu savu viedokli paudusi Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova — viņa to nosauca par vēstures izkropļošanu un lūdza pasaules sabiedrību novērtēt atbaidošo akciju.

Sabiedrība operatīvi atsaucās uz diplomātes lūgumu — diskusijai pievienojās Krievijas pirmais vicepremjers Dmitrijs Rogozins un Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Artis Pabriks.

Rogozins publicēja savu viedokli Twitter tīklā: "@NATO ieraksts par "mežabrāļiem", kuri nogalina mūsu karavīrus, apstiprina, ka NATO personā mums ir darīšana ar nepiebeigto hitleriešu mantiniekiem.

​Pabriks viņam atbildēja:  "Jūs esat jocīgs. Ko jūsu karavīri darīja manā valstī pēc 1945. gada? Bija aizmirsuši mājupceļu vai sēņoja?

​Diskusijā aktīvi iesaistījās citi sociālā tīkla lietotāji, taču pieklājības normas mums neļauj citēt replikas, ko viņi veltījuši Artim Pabrikam.

Ziņu lente
0