Līgo: Latvijas ārkārtas palīdzības dienesti bija pilnā gatavībā

© ILMARS ZNOTINS / FILES / AFPLīgo. Foto no arhīva
Līgo. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas policistiem, mediķiem un ugunsdzēsējiem nebija laika svinībām iedzērušu vadītāju, ugunsgrēku, traumēto un noslīkušo cilvēku dēļ.

RĪGA, 25.jūnijs — Sputnik. Valsts policija, ātrā palīdzība un ugunsdzēsības dienests sniedza atskaiti par aizritējušajām svētku dienām, vēsta lsm.lv.

Tika reģistrētas 65 avārijas. Ceļu satiksmes negadījumos cieta 17 cilvēki un divi gāja bojā. Par ātruma pārsniegšanu tika apturēti 268 vadītāji. Tika atzīmēts 601 CSN pārkāpums, tika sastādīti atbilstoši protokoli. Un, ja ātrumu pārsniedza lielākoties Rīgas apkārtnē, tad citi pārkāpumi lielākoties reģistrēti pārējā valsts daļā.

Празднование Лиго в Риге - Sputnik Latvija
Līgo svinības Dzegužkalnā

Policija aizturēja 14 iedzērušus vadītājus, un 21 vadītājam tika konstatēts viegls alkohola reibums — alkohola daudzums asinīs izrādījies mazāks nekā 0,5 promiles, kas ir pieļaujamā norma. Viens vadītājs stūrējis narkotisku vielu reibumā. Pēc reidu rezultātiem visā Latvijā tika pārbaudīti vairāk nekā 8 tūkstoši šoferi. Svētdien, 25.jūnijā, patruļas vēl aizvien strādā pastiprinātā režīmā.

Ugunsdzēsības dienests svētku naktī saņēma 103 izsaukumus, visnopietnākais ugunsgrēks noticis Jēkabpils apkārtnē — tajā cieta viens cilvēks.

No trīs jauniešiem, kuri izlēma pārpeldēt pāri Rijas ezeram, divi noslīka. Glābējiem nācās meklēt viņu ķermeņus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsti paziņoja par divkārši lielu traumu skaitu nekā parastajās dienās. Par iemeslu lielākoties kļuva reibuma stāvoklis un neuzmanība. Ap 20 cilvēku tika nogādāti slimnīcā ar apdegumiem — viņu mēģinājumi pārlēkt pāri svētku ugunskuram nevainagojās ar panākumiem. Ir kaulu lūzumu gadījumi.

Vēstures kripata

Полицейская машина - Sputnik Latvija
Policija brīdina autovadītājus par masveida pārbaudēm Jāņos

2016.gadā, visas tautas Līgo svētkus gaidot, Rīgas dome sagatavoja "izglītojošu" multfilmu par to, kā tos svinēt atbildīgi, nesagādājot raizes mediķiem, policistiem un ugunsdzēsējiem.

Ergo apdrošināšanas kompānijas veiktā aptauja parādīja, ka tikai 14% latviešu Līgo svētku laikā gūst traumas un apdegumus vai saindējas ar nesvaigiem produktiem. Absolūtais vairākums paziņoja, ka iztiek bez bēdīgiem notikumiem. Svētkiem, kuru laikā ierasts staigāt pa naksnīgajiem mežiem un lekt pāri ugunskuram, tā ir lieliska statistika.

Ziņu lente
0