Aplaupīts Raiņa un Aspazijas muzejs Jūrmalā

© Foto : музей Райниса и АспазииМузей Райниса и Аспазии в Юрмале
Музей Райниса и Аспазии в Юрмале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tika nozagta tintnīca, rakstāmspalva un rakstāmmašīna, kas piederēja Rainim; to kopējā vērtība tiek aprēķināta ap 14 tūkstošiem eiro, noziedznieku piefiksējušas videokameras.

RĪGA, 23.jūnijs – Sputnik. Jūrmalā tika aplaupīta Latvijas dzejnieku Jāņa Raiņa un Aspazijas vasarnīca, vēsta Valsts policija.

Kā ziņo iestāde, aizvakar 21.jūnijā, no plkst. 17:00 līdz 17:10, tika nozagta tintnīca, rakstāmspalva un rakstāmmašīna, kura piederēja Rainim. Eksponātu vērtība sastāda apmēram 14 tūkstošus eiro. Zaglis nonāca videokameru redzeslokā, saskaņā ar zādzības faktu tika uzsākta krimināllieta. Noziedzniekam draud sods ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem.

© Valsts policijaNozagtā rakstāmmašīna
Украденная печатная машинка из музея Райниса и Аспазии в Юрмале - Sputnik Latvija
Nozagtā rakstāmmašīna

Aspazija (Johanna Emīlija Lizete Rozenberga, Elza Pliekšāne) un dzejnieks Jans Rainis (īstajā vārdā Jānis Pliekšāns) ir 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma latviešu dzejas klasiķi.

19. gadsimtā uzbūvētajā vasarnīcā Majoros (Jūrmalas centrālajā daļā) Rainis un Aspazija dzīvoja kopš 1927. gada līdz dzejnieka nāvei 1929. gadā. Muzejs tika atklāts pēc 20 gadiem, 1949. gadā.

Ziņu lente
0