Prezidents nosūtījis Saeimai atkārtotai izskatīšanai likuma grozījumus par kredītiestādēm

© AFP 2023 / JIM WATSONLatvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trasta komercbankas likvidēšana turpina radīt konfliktus – strīdīgi likuma grozījumi par kredītiestādēm, kuras izraisīja asas diskusijas valdošajā koalīcijā, tika atgriezti Saeimai.

RĪGA, 17.jūnijs — Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis atgrieza Saeimai likuma grozījumus par kredītiestādēm, vēsta Prezidenta Kancelejas mājas lapa.

8.jūnija Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus par kredītiestādēm, kas paredz bankas maksātnespējas administratora ierobežojumus.

Rokudzelži. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kāpēc sākušies maksātnespējas administratoru aresti

Saskaņā ar grozījumiem, par kredītiestādes likvidatoru kā arī tās maksātnespējas procesa administratoru nevar kļūt persona, kura pēdējos divos gados atradusies juridiskās attiecībās ar likvidējamo banku. Tas nozīmē, ka Armands Rasa nevar būt Trasta komercbankas administrators.

Šis jautājums izraisīja nesaskaņas valdošajā koalīcijā. Tā,"Vienotības" deputāti balsoja pret grozījumiem.

Prezidents norādīja, ka atsevišķas likuma normas, kas saistītas ar interešu konfliktu novēršanu Trasta komersbankas likvidēšanas procesā, rada aizdomas.

Šie grozījumi diezgan stipri samazina potenciālo kredītiestāžu likvidatoru un administratoru kandidātu loku un ierobežo iespējas atrast vislabāko kandidātu, norāda prezidents.

Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei adresētajā vēstulē prezidents uzsvēra, ka nepietiekama uzraudzība un maksātnespējas procesa kontrole nopietni kaitē privātpersonām un valstij, rada neuzticību uzņēmējdarbības videi un apdraud investīciju piesaistei ekonomikā.

Ziņu lente
0