Krievijas slavenībām ir sakrājušies parādi Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas žurnālisti pieejamajā nekustamā īpašuma nodokļu parādnieku sarakstā atraduši pazīstamus vārdus – Boriss Moisejevs, Vladislavs Tretjaks, Larisa Doļina.

RĪGA, 2.jūnijs — Sputnik. Jūrmalas Domes mājas lapā publicēta informācija par nekustamā īpašuma nodokļa parādniekiem, kuru vidū ir satiekami cilvēku vārdi un uzvārdi, kas pilnībā sakrīt ar Krievijas personībām.

Starptautiskais mūzikas festivāls Laima Randezvous Jūrmala - Sputnik Latvija
"Jaunais vilnis" atgriezīsies Jūrmalā ar latviešu dziedātāju kvotu
Pēc Jūrmalas  Domes nodokļu nodaļas datiem, datus par parādnieku profesiju un viņu nodarbošanos ierēdņi nesaņem un neapstrādā. Tāpēc var tikai uzskatīt, ka, piemēram, 1954.gadā dzimušais Boriss Moisejevs, kurš saņēma brīdinājumu un pat izpilddokumentu par nodokļa samaksas neveikšanu, ir tieši tas Boriss Moisejevs — populārais krievu izpildītājs.

Brīdinājumu par neapmaksāto nodokli saņēma arī kāds Vladislavs Tretjaks, kura dzimšanas datums un vārds sakrīt ar leģendārā hokeja vārtsarga datiem.

Sarakstā ir arī kāda Larisa Doļina un Nataļja Ukupņika — iespējams, krievu komponista un dziedātāja Arkādija Ukupņika sieva.

Zināms, ka Arkādijs Ukupņiks iegādājās dzīvokli Majoros — tieši tāpat kā Boriss Moisejevs, Genādijs Hazanovs, Vladimirs Vinokurs, Larisa Doļina, Mihails Jefremovs, Sergejs Svetlakovs un daudzi citi estrādes, teātra un kino artisti. Nodokļu summas, kuras slavenie parādnieki nesteidz apmaksāt, Jūrmalas Domes mājas lapā norādītas nav.

Ārvalstu pilsoņu, gluži kā arī Latvijas iedzīvotājus, no sākuma brīdina par parāda apmaksas nepieciešamību, un pēc tam, ja tas netiek darīts, tiek izskatīts jautājums par naudas piedziņu, un lieta tiek nodota tiesu izpildītājiem.

Kalkulators. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Nauda svešās kabatās: kurš no mēru kandidātiem nopelnījis visvairāk
Jāatzīmē tas, ka Latvijā nodokļu parādu neesamība ir viens no nosacījumiem uzturēšanās atļaujas saņemšanai vai tās pagarināšanai.

Nekustamo īpašumu Jūrmalas kūrortpilsētā ir iegādājušies daudzi ārvalstu pilsoņi, jo tas ir samērā izdevīgi. Šeit ir ne tikai droša, sakopta un skaista vieta, bet ir arī iespēja saņemt īslaicīgās uzturēšanās atļauju. Un tas sniedz privilēģijas — Šengenas vīzu, un ar laiku arī pastāvīgās uzturēšanās atļauju, kurai klāt nāk sociālā palīdzība un darba atļauja.

Ziņu lente
0