Swedbank kļuvusi par populārāko zīmolu Latvijas iedzīvotāju vidū

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasSwedbank ēka Rīgā. Foto no arhīva
Swedbank ēka Rīgā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viena no lielākajām Zviedrijas bankām ir latviešiem vispazīstamākais brends, savukārt Igaunija un Lietuva devušas priekšroku citiem ārzemju zīmoliem.

RĪGA, 31.maijs — Sputnik. Par populārāko brendu latvieši nosauca Swedbank, kamēr igauņi un lietuvieši par tādu dēvē Google, liecina Igaunijas socioloģiskās kompānijas KantarEmor pētījums.

Swedbank atzina par populāru 14,8% Latvijas iedzīvotāju, tālāk seko Apple (10,5%) un vietējais šokolādes izstrādājumu ražotājs Laima (10%). Ceturtā vieta tikusi Latvijas kompānijai — mobilo sakaru operatoram LMT.

Наличные деньги - Sputnik Latvija
Pētījums: vairāk nekā 40% latviešu iedzīvotāju darba algas aiziet nodokļos

Latvijas iedzīvotāju TOP 10 iekļuva arī Baltijas valstu lielveikalu tīkli Rimi un Maxima. Popularitātes reitingā latviešu vidū tie ieņēma attiecīgi sesto (9,1%) un astoto (8,9%) vietu.
Baltijas valstu izvēle atšķiras. Interesanti, ka Google, kurš Lietuvā un Igaunijā ieņēma līderpozīciju, Latvijā ieņem tikai devīto vietu (8,3%). Un tik populārā latviešu vidū Swedbank ieņēma trešo vietu Igaunijā un astoto Lietuvā.

Gan latvieši, gan igauņi uzskata par izplatītu vietējo konditorejas izstrādājumu zīmolu Kalev.
Aptauja tika veikta 2017.gada aprīlī, katrā no trīs Baltijas valstīm tajā piedalījās 1 000 respondentu vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Pētījumā tika iekļauti 150 zīmoli, kuri bija izvēlēti uz iepriekšējās aptaujas rezultātu pamata.

Ziņu lente
0