Rīgā uzstādīja konteinerus "zaļiem" atkritumiem

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Pāriet pie mediju bankasDārzs. Foto no arhīva
Dārzs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz 2. jūnijam Rīgā notiek eksperiments – dažos privātās apbūves rajonos iedzīvotājiem piedāvā iespēju bez maksas atbrīvoties no "zaļajiem" atkritumiem.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. No 26. maija līdz 2. jūnijam Rīgā notiek eksperimentāla "zaļās masas" savākšanas akcija. "Zaļa masa" tie ir lapas, zāle, zari, koki, augi u.c. atkritumi, kas rodas sakopjot dārzu un privātmāju teritorijas, informē Rīgas pašvaldības portāls.

Lielie konteineri pagaidām uzstādīti Kvadrāta ielā, pie krustojuma ar Maskavas ielu (Ķengaragā); Gaismas ielā, starp Stopiņu ielas 52A un Gaismas ielas 30 un 31 namiem (Pļavniekos).

Getliņi - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tomāti Getliņos

Akciju rīko uzņēmums Clean R sadarbībā ar Rīgas domes Mājokļu un vides komiteju un Rīgas Austrumu izpilddirekciju.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko uzsvēra, ka privātmāju iedzīvotājiem parasti ir daudz problēmu ar "zaļajām" atkritumiem, kas rodas, privātmāju teritoriju un dārzu uzkopšanas laikā. Rīgā tādus atkritumus dedzināt aizliegts, tos nedrīkst arī izmest sadzīves atkritumu konteineros.

"Šo akciju esam iecerējuši kā eksperimentu, vai Rīgas privātmāju iedzīvotājiem ir saistoša un noderīga šāda iespēja. Ja iedzīvotāju atsaucība akcijā būs augsta, rosināsim šādas aktivitātes iekļaušanu ikgadējā Spodrības mēneša ietvaros," — apsolīja Stepaņenko.

Konteineri ar Clean R logo ar uzrakstu "Zaļā masa" uzņēmums regulāri izvedīs. Iedzīvotājus aicina nemest tajos sadzīves atkritumus.

Ziņu lente
0