Automobiļi, kuri nav vecāki par četriem gadiem, varēs iziet tehnisko apskati reizi divos gados

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasTehniskā apskate. Foto no arhīva
Tehniskā apskate. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji ir savākuši vairāk nekā 10 tūkstošus parakstus par tehniskās apskates termiņu pārcelšanas iniciatīvu, pēc kā petīcija tika iesniegta Saeimā.

RĪGA, 25.maijs — Sputnik. Jauniem automobiļiem līdz četru gadu vecumam turpmāk tehniskā apskate būs jāiziet reizi divos gados. Par to liecina Saeimas galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā par ceļu satiksmi. Dokuments ir publicēts Saeimas mājas lapā.

Tehnikas muzejs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Daugavpils cietoksnī tiks atvērts Tehnikas muzejs

Pieņemtie grozījumi paredz, ka pirmo valsts tehnisko apskati Latvijā vai ārzemēs iepriekš nereģistrētajām vieglajām automašīnām un piekabēm līdz 3,5 tonnām ir jāveic ne vēlāk kā pēc diviem gadiem pēc pirmās tehniskās apskates. Automobilis, kurš ir sasniedzis četru gadu vecumu, tehnisko apskati iziet reizi gadā.

Līdz šim likums paredzēja, ka pirmo reizi Latvijā reģistrētais automobilim tehniskā apskate bija jāveic ne vēlāk kā pēc diviem gadiem kopš reģistrācijas brīža, un pēc tam reizi gadā.

Likuma grozījumu iniciēja latviešu tauta, savācot vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu par tehniskās apskates iziešanas iniciatīvu reizi divos gados, kā tas notiek Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un citās valstīs.

Ziņu lente
0