Karapulka priekšgalā: armija apbruņo robežsardzi

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas robežas ar Krieviju
Latvijas robežas ar Krieviju - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas robežsargus mācīs kā pareizi apieties ar ieroci, kas atbilst NATO standartiem. Viņiem izsniedza uzbrukuma šautenes G-36 un ložmetējus KSP-48.

RĪGA, 24.maijs — Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) nodeva Valsts robežsardzes rīcībā uzbrukuma šautenes G-36 un ložmetējus KSP-58, lai robežsargi varētu mācīties kā apieties ar ieročiem, kas atbilst NATO standartiem, tiek ziņots Latvijas Aizsardzības ministrijas mājas lapā.

Saskaņā ar Valsts aizsardzības koncepciju, valsts draudu rašanās gadījumos Valsts robežsardze piedalās valsts aizsardzības nodrošināšanā, pārejot NBS sastāvā, un rīkojas saskaņā atbilstošajiem tiesību aktiem. Miera laikos armija un robežsargi veic apbruņošanas, ekipējuma, saziņas līdzekļu saskaņošanas pasākumus, sastāda sadarbības mehānismu krīzes situācijās.

Вертолет Robinson R66 - Sputnik Latvija
Ar žogu nepietiek: robežsargus stiprinās no gaisa
NBS izmanto uzbrukuma šautenes G-36 jau kopš 2006.gada, tai skaitā starptautiskajā operācijā Afganistānā. Tās ir piešķirtas regulāro spēku militārdienējošie, pakāpeniski tos piešķir Zemessardzes cīnītājiem, kuri, savukārt, nodod uzbrukuma šautenes AK-4 (tika izmantotas kopš pagājušā gadsimta 60. gadu Zviedrijas Karalistes Bruņotajos spēku apbruņojumā, licencēts vācu Hekler-Kohas šautenes variants). Tādējādi gan armija, gan cīnītāji pakāpeniski pāriet uz vienu un to pašu bruņojuma veidu, norāda Aizsardzības ministrijā.

Strēlnieku apbruņojuma modernizācijas programma un pāreja uz NATO kalibru tika uzsākta Latvijā 2006.gadā. tā mērķis ir panākt, lai karavīrs jebkurā diennakts laikā, jebkādos klimata vai redzamības nosacījumos varētu efektīvi raidīt uguni transportlīdzekļiem, vieglai bruņutehnikai vai nocietinājumiem.

Ziņu lente
0