Eksāmenu uzdevumus vairs nesūtīs konvertos

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas AdministrācijaМинистр образования и науки Карлис Шадурскис
Министр образования и науки Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Domraksta tematu noplūdes vaininieks, visdrīzāk, negribēja nopelnīt, bet gan palīdzēt radiniekiem vai paziņām, uzskata Izglītības ministrijā.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrija zina, kas vainojams Latviešu valodas centralizētā eksāmena sacerējumu tematu noplūdē, pastāstīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Šadurskis - Sputnik Latvija
Šadurskis prognozējis skolotāju minimālās algas pieaugumu līdz 900 eiro

16.maijā pirms Latviešu valodas centralizētā eksāmena dažas skolas paziņoja par sacerējuma tematu noplūdi. Valsts izglītības satura centrs (VISC) operatīvi nomainīja domrakstu tematus uz rezerves variantu, taču vēlāk kļuva zināms, ka arī šie temati ir zināmi skolēniem.

Pēc Šadurska vārdiem, Izglītības un zinātnes ministrijai un VISC kopumā ir skaidrs, kā varēja notikt informācijas noplūde. Visdrīzāk ir zināms arī vainīgais. Visiespējamāk viņš tā rīkojās, gribot palīdzēt kādam no tuviniekiem vai paziņām, nevis ar mērķi nopelnīt.

Šobrīd jautājums ir par to, vai policija spēs savākt pietiekami daudz pierādījumu pret šo cilvēku. Plašāku informāciju ministrs nesniedza, sakot, ka izmeklēšana vēl tiek veikta.

Šadurskis uzskata, ka nākotnē ir jāpāriet no eksāmenu uzdevumu nodošanas konvertos uz digitālo informācijas nodošanas formu, kas ievērojami samazinās noplūdes riskus. Izmaiņas varētu stāties spēkā jau nākamgad.

Ziņu lente
0