Pasaules čempionāta hokejā – 2021 notiks Latvijā un Baltkrievijā, Krievija spēlēs Minskā

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Pāriet pie mediju bankasHokejs. Foto no arhīva
Hokejs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gan Rīgā gan Minskā jau notika pasaules čempionāti hokejā – 2006. un 2014. gadā.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Pasaules čempionāta hokejā spēles 2021. gadā notiks Latvijas un Baltkrievijas galvaspilsētās — Rīgā un Minskā, tā piektdien Ķelnē notikušā sēdē nolēmis Starptautiskās Hokeja federācijas kongress (IIHF).

Minska un Rīga pārspējušas favorītu

Kopīgu Latvijas un Baltkrievijas pieteikumu atbalstīja 55 delegāti, savukārt par viņu vienīgo konkurentu — Somiju nobalsojuši 52 cilvēki. Par pasaules čempionāta- 2021 galveno laukumu kļūs "Arena-Minsk", kur notiks pusfināli, spēle par trešo vietu un fināls.

Gan Rīga gan Minska jau rīkojušas pasaules čempionātus hokejā — attiecīgi 2006. un 2014. gadā. Latvija arī bija kandidāts pasaules čempionātu hokejā rīkošanai 2014. un 2018. gadā, bet 2017. gadā sadarbībā ar Kopenhāgenu.

Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks norāda, ka Somijas pieteikums bija ticamākais kandidāts, tomēr uzvarēja Baltkrievija un Latvija.

Беларусь и Латвия - заявка на ЧМ по хоккею 2021 - Sputnik Latvija
Rīga kopā ar Minsku kandidēs uz 2021. gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanu

"Visi gaidīja somu uzvaru, viņi ceļ jaunu arēnu, taču galvenais ir rezultāts. Mēs apsveicam baltkrievus un latviešus," — citē "R-Sport" Tretjaka vārdus.

Savukārt Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels nosaucis Minskas un Rīgas uzvaru pasaules čempionāta hokejā saimnieka vēlēšanos par pārsteigumu.

"Balsošanas laikā noticis neliels apmulsums, bija spiesti sarīkot otro raundu, kas apstiprinājis pirmās kārtas rezultātus. Protams, Minskas un Rīgas uzvara — tas ir pārsteigums, bet tas liecina tikai par to, cik nopietnu darbu pavadījušas Baltkrievijas un Latvijas Hokeja federācijas, cik labi tas pastrādājušas. Esmu pārliecināts, ka turnīrs būs tikpat veiksmīgs, kā sacensībās Rīgā 2006. gadā un Minskā 2014. gadā," — teica Fāzels.

Liela uzvara Latvijai

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis paziņojis, ka Pasaules čempionātam hokejā-2021, Rīgā tiks celta jauna slidotava. Jautājums par iespējamo bezvīzu režīmu turnīra laikā tiks risināts vēlāk, viņš norādījis.

Kalvītis paziņojis, ka blakus "Arēnai Rīga" sāks būvēt fundamentālu treniņu halli, nevis pagaidu, kā tas bija pasaules čempionātā 2006. gadā.

Pēc Minskas un Rīgas ievēlēšanu par 2021. gada pasaules čempionāta hokejā saimniecēm, Baltkrievijas Hokeja federācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Gončarovs paziņojis, ka turnīra laikā Baltkrievijas vīzu aizstās biļetes uz spēli.

Aigars Kalvītis pastāstījis, ka tā ir liela ilgi gaidīta uzvara, bet jautājums par bezvīzu iebraukšanu pasaules čempionāta viesiem tikšot risināts vēlāk. Tādi varianti sacensībās jau bija, tāpēc tās tiks risināts, piebildis viņš.

Krievi spēlēs Minskā

Krievijas hokeja izlase uzspēlēs grupu posma spēles pasaules čempionātā 2021. gadā Minskā.

"Pēc vienošanās ar Latvijas pusi Krievija spēlēs Minskā. Šī bija prasība, kurai Latvijas kolēģi uzreiz piekrita. Bet Somija spēlēs Rīgā," — sacīja Gončarovs.

Tretjaks savukārt norādīja, ka Krievijas izlasei palikušas labas atmiņas par uzstāšanos Baltkrievijas galvaspilsētā.

"Ja spēlējam tur, tas ir ļoti labi. Mēs atceramies, kā tur spēlējām, un atbalsts bija traks," — teica slavenais padomju sportists.

2014. gadā Krievijas izlase uzvarēja pasaules čempionātā, finālā pārspējot Somijas komandu ar rezultātu 5: 2. Šajā čempionātā Ķelnē un Parīzē Latvijas un Baltkrievijas izlases beigušas uzstāšanās grupu posmā. Krievijas hokejisti iekļuvuši play-off no otrās vietas grupā un ceturtdaļfināla posmā uzvārēja čehus ar rezultātu 3:0. 20. maijā pusfinālā krievi uzspēlēs ar Kanādas komandu.

Ziņu lente
0