airBaltic veiks pirmo reisu no Rīgas uz Liepāju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dotajā maršrutā izpildītais reiss kļūs par pirmo regulāro Liepājas lidostas reisu, kura tika atvērta pagājušajā gadā pēc divus gadus ilgās rekonstrukcijas.

RĪGA, 16.maijs — Sputnik. Sākot ar šodienu airBaltic uzsāks lidojumus starp Rīgu un Liepāju.

Pirmais lidojums ir ieplānots plkst. 23:25. Reisi tiks veikti trīs reizes nedēļā: otrdienās, ceturtdienās un svētdienās vienā un tajā pašā laikā. Atpakaļ reiss no Liepājas uz galvaspilsētu izlidos piektdienās, pirmdienās un trešdienās, plkst. 5:45. Lidojums ilgs 40 minūtes, un biļetes cena vienā virzienā izmaksās 15 eiro. Reisus izpildīs Bombardier Q400 NextGen lidmašīnas.

Par to, ka lidojumi starp divām pilsētām tiks atjaunoti, kļuva zināms martā.

Rusline - Sputnik Latvija
Krievijas aviosabiedrība atklājusi jaunu reisu Rīga – Maskava

Pārvadātāja izpilddirektors Martins Gauss atzīmēja, ka šis reiss papildinās esošo reisu līdz Palangai, un Liepājas mērs Uldis Sesks izteica viedokli, ka aviosatiksmes atjaunošana stimulēs pilsētas ekonomikas izaugsmi.

Pirms Globālās ekonomikas krīzes airBaltic lidmašīnas no Liepājas uz Rīgu veica četrus reisus dienā. Tāpat no Liepājas lidostas katru dienu varēja nokļūt Kopenhāgenā un Hamburgā, un trīs reizes nedēļā Maskavā. 2009.gadā regulārie reisi tika slēgti, un 2014.gadā lidosta tika slēgta uz rekonstrukciju, kura pērn tika pabeigta.

Sākot ar 18.aprīli lidosta bija atvērta privātajiem lidojumiem, taču šodienas reiss kļūs par regulāru Liepājas gaisa vārtu reisu.

Pagājušajā mēnesī airBaltic uzsāka jaunus lidojumus uz Kazaņu, kuri tiks veikti divas reizes nedēļā. Maija beigās tiks uzsākti lidojumi uz Madridi.

Ziņu lente
0