Aizsardzības ministrija iztērēs vairākus desmitus miljonus eiro armijas infrastruktūras attīstībai

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский военный
Латвийский военный - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdzekļi ir paredzēti infrastruktūras uzlabošanai Latgalē, Vidzemē un Zemgalē, kā arī tiks izveidota militārā atbalsta rota no 150 kareivjiem.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija plāno ieguldīt desmitiem miljonu eiro armijas infrastruktūras projektos Latgalē, Vidzemē un Zemgalē, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz iestādes preses dienestu.

"Latgalē, Vidzemē un Zemgalē tiek plānots ieguldīt vairākus desmitus miljonus eiro armijas infrastruktūras projektos,"- paziņoja ministrijā.

Latgalē no 2017. līdz 2019. gadam plānots investēt aptuveni 7,5 miljonus eiro. Līdzekļi paredzēti Zemessardzes 32.bataljona Rēzeknē, 34.bataljona Daugavpilī un 35.bataljona Preiļos un Meža Mackeviči Nacionālo bruņoto spēku Daugavpils poligona infrastruktūras uzlabošanai, kā arī radaru pozīciju būvniecībai.

Новая казарма на авиабазе Лиелварде. - Sputnik Latvija
Aviobāzē Lielvārdē atklāta jauna kazarma

Tai skaitā, Zemessardzes bāzēs tiks uzlabotas noliktavas, administratīvā infrastruktūra. Tiks paplašināta Daugavpils poligona teritorija.

Turklāt 10,5 miljoni eiro ir jāiegulda jaunu Zemessardzes bataljonu bāžu izveidē Krustpilī un Gulbenē, aptuveni 10 miljoni eiro tiks ieguldīti militāro bāžu infrastruktūras attīstībā Aizkrauklē un Alūksnē.

Ņemot vērā drošības situāciju reģionā, ir jāpastiprina reaģēšanas iespējas Latgalē un jāpalielina Nacionālo bruņoto spēku klātiene Latvijas austrumu daļā, ziņo resorā. Šīm mērķim tiks izveidota militārā atbalsta rota Zemessardzes trešās brigādes sastāvā un tās atbalstam. Plānots, ka rota sastāvēs no 150 karavīriem.

Ziņu lente
0