Dzīvnieku aizstāvjus aizkaitinājušas kažokzvēru fermas Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo divu nedēļu laikā divām kažokzvēru fermām Latvijā uzbrukuši nezināmi cilvēki, kuri atvēruši krātiņus un izlaiduši ūdeles. Kažokzvēru fermu pārstāvji norāda, ka tamlīdzīgi pasākumi nepalīdzēs dzīvniekiem izdzīvot.

RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Nezināmi cilvēki ielaužas dzīvnieku fermās un izlaiž no krātiņiem ūdeles, raksta Focus.lv.

2. maija naktī ļaundari iekļuvuši kažokzvēru fermā Baltic Devon Mink Iecavā un atvēruši 400 krātiņus. Aptuveni 100 ūdeles izkļuvušas brīvībā. Lielākā daļa dzīvnieku jau atrasta. 

"Audzētavā atvērti 400 būri, kuros atradās ūdeļu mammas ar mazuļiem, kā arī tādas, kas vēl ir gaidībās. Vairāk nekā simts mammas izbēgušas, no kurām uzņēmuma darbiniekiem lielāko daļu šobrīd jau ir izdevies noķert un nogādāt atpakaļ būros. Lai arī mammas tiek noķertas, tās ir emocionāli ļoti satrauktas un nespēj barot mazuļus, līdz ar ko mazuļi tiek izvietoti inkubatorā," – pastāstīja Baltic Devon Mink valdes loceklis Leifs Mogensens.

Lapsa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lapsas apēdušas gandrīz visus flamingus Rīgas zoodārzā
Pēdējās nedēļas laikā tā ir jau otrā šāda veida akcija kažokzvēru fermā Latvijā. Pagājušonedēļ nezināmi cilvēki ielauzušies kažokzvēru fermā Gauja AB un atvēruši vairākus desmitus krātiņu, palaižot ūdeles brīvībā. Krātiņos palikušie mazuļi gājuši bojā. Uzņēmumam nodarīts zaudējums vairāku tūkstošu eiro apmērā, informēja uzņēmuma pārstāve Aija Ikstena.

Gauja AB valdes priekšsēdētājs un ražošanas directors Arnis Veckaktiņš atgādināja, ka, izlaižot no krātiņiem mammas, iet bojā ne tikai mazuļi, bet arī pašas mātītes, jo tie nav savvaļas dzīvnieki.

Latvijas Zvēraudzētāju asociācijas valdes locekle Sandra Vilciņa atgādināja, ka Eiropā tamlīdzīgas metodes dzivnieku aizstāvju vidū ir plaši izplatītas, taču Latvijā tamlīdzīgi incidenti konstatēti pirmo reizi.

Ziņu lente
0