Latvijas pulkvedis nosauca Putinu par "situ tumšo lordu"

© Latvijas armija/ Armīns JaniksПолковник Илмарс Атис Леджинс
Полковник Илмарс Атис Леджинс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Bruņotie spēki nav tumšo spēku pusē, tieši Krievijas prezidents ir "situ tumšais lords", paziņoja latviešu pulkvedis Ilmārs Lejiņš NATO seminārā.

RĪGA, 28.aprīlis – Sputnik. Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Ilmārs Atis Lejiņš salīdzināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ar "situ tumšo lordu". To viņš paziņoja, uzstājoties "NATO dezinformācijas laikos: draudu apzināšanās" seminārā, raksta The Sydney Morning Herald.

Savā "provokatīvajā" ziņojumā semināra laikā viņš "uzzīmēja bēdīgu krievu propagandas plūsmas bildi ar mērķi iedragāt aliansi", raksta izdevums. Pēc kājnieku komandiera Lejiņa vārdiem, nesenā NATO klātienes paplašināšanās reģionā padarīja Latviju "nozīmīgāku" Krievijas acīs un izraisīja atbildes soļus.

"Tā būs bezgalīga pingponga spēle. Mēs, bruņotie spēki, to nevadām. Mēs neesam tumšo spēku puse. Tieši (Krievijas prezidents Vladimirs – red.) Putins ir "situ tumšais lords, ja izmantosim "Zvaigžņu karus" kā analoģiju," — uzskata Lejiņš.

Viņš paziņoja, ka pret Latviju un Eiropu ir vērstas trīs tēmas: fašisms, nepilnvērtīga valsts un bailes.

Телеведущий Билл О'Рейли и Дональд Трамп во время интервью - Sputnik Latvija
Fox News atlaidis žurnālistu, kurš aizvainojis Putinu

"20.gadsimts Latvijai bija ļoti traumatisks periods, tas deva mums mūsu valsti. Taču mēs arī esam to zaudējuši un zaudējām daudzus cilvēkus. Bailes no kara vienmēr tiks ekspluatētas. Liels karavīru skaits Latvijā tiks izmantots kā apgalvojums, ka tas nes sevī kara uzsākšanas riskus. Mums tam ir jāpretojas," — paziņoja viņš.

Eiropas Politikas analīzes centra eksperts Mārtiņš Kaprāns savukārt paziņoja, ka "Kremļa vietņu "ciparu arhipelāgs" ik dienu uzbrūk NATO ar mērķi iedragāt alianses militāro spēku izvēršanos Baltijas valstīs un Polijā".

17.aprīlī Latvijā Ādažu poligonā startēja lielākās starptautiskās mācības Summer Shield XIV, kurās piedalās 1200 militārpersonas no Latvijas, ASV, Bulgārijas, Igaunijas, Kanādas, Lietuvas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Rumānijas, Slovākijas, Vācijas un Zviedrijas.

Ziņu lente
0