#VienaVisiem: Sputnik uzsāk Uzvaras dienai veltītu akciju

© Sputnik / НТВUzvaras diena. logotips ar uzrakstu "Viena visiem"
Uzvaras diena. logotips ar uzrakstu Viena visiem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik, telekompānija NTV un sociālais tīkls "Odnoklassniki" piedāvā visiem interesentiem nodziedāt Bulata Okudžavas dziesmu "Mums vajadzīga viena uzvara" un publicēt video ar heštegu #ОднаНаВсех

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. Sputnik Latvija uzsāk akciju #ОднаНаВсех, kas apvienos Lielās Uzvaras Varoņus un viņu mantiniekus.

Akcijas nosaukums veidojies no Bulata Okudžavas slavenās dziesmas "Mums vajadzīga viena uzvara" vārdiem. Šo dziesmu iemīļojuši miljoniem cilvēku, tā kļuvusi par Uzvaras simbolu, lai arī uzrakstīta jau pēc kara.

Akciju organizē starptautiskā ziņu aģentūra un radio Sputnik, telekompānija NTV un sociālais tīkls "Odnoklassniki" (OK) un piedāvājam visu tautību un vecuma cilvēkiem visos planētas nostūros atsaukt atmiņā šo dziesmu un nodziedāt to.

Akcijas ietvaros ikviens interneta lietotājs var publicēt oficiālajās Sputnik lapās OK, kā ar NTV vietnē vai ar pielikuma OK Live palīdzību savu video, kurā tiek izpildīta dziesma "Mums vajadzīga viena uzvara" un pievienot heštegu #ОднаНаВсех. Labākie video tiks publicēti Sputnik portālos NVS un Baltijas valstīs, kā arī nokļūs NTV ēterā.

Cīņa Ļeņingradas blokādes dienās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Skolēni no Latvijas lasa Blokādes grāmatu Sanktpēterburgā

Tāpat Sputnik sāk īstenot videoprojektu ar Lielā Tēvijas kara veterānu, koru, pazīstamu NVS un Baltijas valstu kolektīvu, kā arī Sputnik redakcijas komandu dalību. Arī šajos ierakstos tiks izpildīta slavenā dziesma.

9. maijā NTV ēterā parādīsies pirmie klipi ar heštegu #ОднаНаВсех. Vienā no klipiem piedalīsies Sputnik un NTV starptautiskā bērnu vokālā konkursa "Tu esi super!" dalībnieki. Talantīgi jaunieši no Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Ukrainas, Igaunijas un Baltkrievijas kopā izpildīs daudzu paaudžu iemīļoto dziesmu.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar telekanālu NTV un sociālo tīklu "Odnoklassniki" Krievijā, Azerbaudžānā, Armēnijā, Abhāzijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgīzijā, Latvijā, Lietuvā, Moldovā, Tadžikistānā, Uzbekistānā, Igaunijā un Dienvidosetijā. Projekta mērķis — saglabāt atmiņas par Lielā Tēvijas kara dalībnieku varoņdarbu un parādīt paaudžu saiknes.

Ziņu lente
0