Politika

Jānis Jurkāns vaino rietumvalstis terorisma viļņa radīšanā

© Facebook / Janis JurkansLatvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns
Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns uzskata, ka rietumvalstis radījušas terorismu, uzsākot karadarbību Irākā un Sīrijā, un tagad saskaras ar savu darbību sekām.

RĪGA, 22.aprīlis — Sputnik. Rietumvalstis, tai skaitā arī Latvija, pašas izraisījušas terorisma vilni, uzsākot karadarbību un izpostot svešas valstis, teica bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns intervijā radio Baltkom.

Брифинг официального представителя МИД России М.В.Захаровой - Sputnik Latvija
Zaharova atgādinājusi ASV, ka ar teroristiem koķetēt nav ieteicams

Jurkāns komentēja 20.aprīļa apšaudi Parīzes centrā, kuras rezultātā bojā gāja policists. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās vairākās valstīs aizliegtais grupējums "Islāma valsts".

"Šie kari, kuros piedalās arī Latvija: Irāka, Afganistāna, Sīrija. Tas arī ir tas terorisms. Mēs, Rietumi, radījām terorismu. Mēs uzsākām karu Sīrijā, mēs izpostījām Irāku, organizējām ISIS un pasludinājām sev svēto karu. Mēs to saucam par terorismu, viņi — par atbrīvošanas karu: vācieties prom no mūsu zemes, beidziet pumpēt mūsu naftu, ejiet prom. Ļaujiet mums būt sev pašiem par saimniekiem. Mēs veicinājām Kadafi slepkavību. Viņa valdīšanas laikā Līvijā bija bezmaksas izglītība, bērni mācījās skolās. Kas tur ir tagad? Postaža. Mēs uzsākam karus, bet izbeigt tos neprotam," — uzskata Jurkāns.

Pēc viņa viedokļa, terorisma apkarošanas recepte ir neuzsākt karus.

"Nesen es biju Londonā un tur runāju ar kādu islāmistu. Viņš man teica: "Tu iznīcināji manas mājas, sadedzināji manus olīvkokus, nozagi manu zemi, nogalināji manus tuviniekus, atņēmi man darbu. Tu izpostīji manu valsti, pazemoji manu tautu. Jā, tu atļāvi man dzīvot savā valstī, bet tu man nedevi tās iespējas, kuras ir tev. Un tu centies man uzspiest savu dzīves veidu".

Žurnālisti bieži jautā, kā apturēt terorismu. Mana atbilde ir ļoti viegla. Beidziet tajā piedalīties," — teica Jānis Jurkāns.

Ziņu lente
0