Droši, taču neinteresanti: Latvijas tūrisma potenciāls ir novērtēts zemu

© Sputnik / Sergey MelkonovDoma baznīcas tornis un sv. Pētera baznīca, Vecpilsētas ainava
Doma baznīcas tornis un sv. Pētera baznīca, Vecpilsētas ainava - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valstu tūristiskās pievilcības reitingā Latvija ieņēmusi 54. vietu. Reitinga sastādītāji uzskata, ka braukt uz Latviju ir droši, taču bezjēdzīgi.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Tūristu acīs pievilcīgāko valstu sarakstā, pēc Pasaules Ekonomikas foruma versijas, pirmo vietu ieņēmusi Spānija, pēdējo — Jemena.

Latvija šajā reitingā ieņēmusi 54. vietu, zemāk par Igauniju (37. vieta), taču augstāk nekā Lietuva (56. vieta). Krievija izrādījusies 43. vietā, Ukraina ieņēmusi 88. rindiņu, Polija — 46. vietu, bet Baltkrievija sarakstā nav iekļauta nemaz.

Dienesta suns robežas kontrolpunktā Vientuļi - Sputnik Latvija
Nemanāmas pārmaiņas: kontroles pastiprināšanās uz Šengenas robežām

Tiesa, no dažu rādītāju viedokļa Latvija tomēr ir ieņēmusi pirmo vietu reitingā: piemēram, tūristus vajadzētu pievilināt apsvērumam, ka valstī nepastāv terorisma risks un nav iespējams saslimt ar malāriju. Pie tam, pēc reitinga sastādītāju viedokļa, Latvijā ir ļoti pievilcīgas cenas viesnīcu numuriem un viegli iznomāt automašīnu.

Toties viesnīcu servisa līmenis un ceļu kvalitāte, pa kuriem vizināties tajā pašā iznomātajā mašīnā, varētu būt labāks: 56. un 94. vieta atbilstošajos vērtējumos.

Visbeidzot, reitinga sastādītāji uzskata, ka nav jau kur īpaši braukt: no UNESCO dabas mantojuma objektu skaita viedokļa Latvija ieņem 86. vietu reitingā, no kultūras mantojuma objektu skaita viedokļa tā ierindojusies 75. vietā. Pazīstamu dzīvnieku skaita ziņā valsts ieņem tikai 115. vietu, stadionu skaita ziņā — 119. vietu.

Reitings liecina, ka visdrošākā valsts ir Somija, veselīgākā — Vācija, tūrisma infrastruktūra vislabāk attīstīta Austrijā, vislētāk izmaksās brauciens uz Irānu, visērtākā pārvietošanās novērota Honkongā, visinteresantākā daba ir Brazīlijā, bet kulturālākā atpūta — Ķīnā.

Ziņu lente
0