Dūklavs: Latvijā ir jāsamazina PVN dārzeņiem un augļiem

© Sputnik / Sergey MelkonovCentrāltirgus
Centrāltirgus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemkopības ministrijas izveidotā darba grupa nonākusi pie secinājuma, ka Latvijā jau tagad var samazināt PVN svaigajiem dārzeņiem, augļiem un ogām par 5%, pastāstīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

RĪGA, 6.aprīlis — Sputnik. Zemkopības ministrija un Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija vienojās par pievienotās vērtības nodokļa ieviešanu svaigajiem dārzeņiem, augļiem un ogām, raksta BNN.

Tuvākajā laikā Zemkopības ministrija iesniegs valdībā informatīvu ziņojumu par PVN samazināšanu svaigajiem dārzeņiem, augļiem un ogām par 5%, pēc ministrijas izveidotās darba grupas piedāvājuma, kurai tika norīkots izpētīt pārtikas produktu PVN samazināšanas iespējas.

Informācijas kampaņa Centrāltirgū - Sputnik Latvija
Rīgā mēģinās apkarot krāpšanos tirdzniecībā

"Esmu gandarīts, ka Zemkopības izveidotā darba grupa, operatīvi izanalizējot situāciju, nonāca pie slēdziena, ka Latvijā jau tagad ir nepieciešams un iespējams samazināt PVN svaigiem dārzeņiem, augļiem un ogām līdz 5%, kas veicinās Latvijā audzēto dārzeņu, augļu un ogu tirgus daļas palielināšanos un būs arī ieguvums iedzīvotājiem," — teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere uzsver, ka PVN samazināšana dārzeņiem, augļiem un ogām, ja to godīgi ievēros vairumtirgotāji, paaugstinās Latvijas produkcijas konkurētspēju, iedzīvotāju pirktspēju un, attiecīgi, pārdošanas apjomus Latvijā izaudzētiem dārzeņiem un augļiem. Turklāt, ja samazināsies dārzeņu un augļu cena, tad samazināsies arī nelegālā tirdzniecība.

Iepriekš Edīte Strazdiņa, kooperatīva "Mūsmāju dārzeņi" vadītāja, kurš apvieno desmit lauksaimniecības visā Latvijā, piedāvāja samazināt PVN likmi Latvijas dārzeņiem, lai uzlabotu Latvijas lauksaimnieku konkurētspēju Eiropas saimniecību vidū. Šobrīd Latvijas pārtikas produktu PVN 21% apmērā ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā, augstāks ir tikai nodoklis Dānijā — 25%.

Ziņu lente
0