Deputāts Parādnieks: kājām pa trepēm, lai iezāģētu Krievijai

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankaslifts. Foto no arhīva
lifts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diezgan ticams, ka tuvākajā laikā Latvijas Nacionālās apvienības locekļu sāks visai askētisku dzīvi. Jau tagad Saeimas deputāts Imants Parādnieks ir atteicies izmantot liftu.

RĪGA, 29. marts — Sputnik, Valentīns Rožencovs. No civilizācijas labumiem atteikties deputātu mudina nevis interese par veselīgu dzīvesveidu, bet gan tīri politiski motīvi.

Domāju, lasītāju vidū radīsies pamatota neuzticība, ja vienkārši atstāsim šī lēmuma nianses, tāpēc citēsim Parādnieka teikto:

"Redziet, es principiāli liftu nelietoju nekur un nekad. Tāpēc, ka tādējādi mēs barojam Krievijas ekonomiku, jo pērkam daļēji enerģiju no viņiem."

Atliek paskaidrot, ka šo solījumu deputāts deva telekanāla LNT ēterā, studijas prožektoru gaismā un kameru priekšā, kuras nebūt nedarbina ne Saules enerģija, ne muskuļu spēks — tām vajadzīga vecā labā, taču, kā nu noskaidrojies, nosodāmas izcelsmes elektrība.

Mājokļa iegāde - Sputnik Latvija
Saeimā ierosina iekasēt 10 000 eiro par uzturēšanas atļaujas pagarināšanu

Nemēģināsim meklēt Nacionālās apvienības deputāta rīcības loģiku. Tās meklējumi nav vainagojušies ar panākumiem arī iepriekšējā spilgtajā incidentā, kurā bija iesaistīts Imants Parādnieks. Daudzi rīdzinieki noteikti atceras, kā viņu sarūgtināja kafejnīcas "Ļeņingrad" izkārtne Latvijas galvaspilsētas centrā. Protams, vēlāk politiķis publiski atvainojās un paškritiski atzina, ka rīkojies glupi, tomēr šī situācija lieliski demonstrē, cik bezjēdzīgi ir mēģinājumi rast veselo saprātu deputāta rīcībā.

Kafejnīca "Ļeņingrad", ko Parādnieks nodēvēja par " komunistu atraugu kirilicā Latvijas brīvvalstī", ir latviska iestāde, viņu mājas lapā rodams viens vienīgs ieraksts krievu valodā, un tas pats brīdina, ka kafejnīca ir latviska, lai arī priecāsies par visiem apmeklētājiem.

Diemžēl Parādnieks nepastāstīja sīkāk, kādus soļus spers tālāk, lai atteiktos balstīt Krievijas ekonomiku. Taču ja viņa piemērs būs lipīgs Latvijas patriotu aprindās, nāksies viņiem atgādināt arī par dabasgāzi, kas tiek iepirkta no austrumu kaimiņa.

Viena lieta ir pārvarēt kājām dažus kāpņu posmus, pavisam cita — gatavot pusdienas ugunskurā modernā dzīvoklī. Ugunsdrošības inspektoru reakcija ir viegli paredzama. Nu, ja jau elektriskās vai gāzes plīts lietošana ir patiesa patriota necienīga, atliek tikai ķerties pie jēlēšanas.

Ziņu lente
0