Sputnik korespondents saņēmis "Dzintara spalvu"

© Sputnik / Sergey MelkonovКорреспондент Sputnik Владимир Дорофеев.
Корреспондент Sputnik Владимир Дорофеев. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā žurnālistu konkursa "Dzintara spalva" speciālo balvu saņēmis Sputnik korespondents Vladimirs Dorofejevs par materiālu sēriju, kas veltīta krievu māksliniekiem Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Krievijas vēstniecībā Latvijā jau 12. reizi tika apbalvoti žurnālistu konkursa "Dzintara spalva" uzvarētāji.

Krievijas vēstniecības starptautiskais konkurss "Dzintara spalva" organizēts ar mērķi veicināt abu valstu žurnālistu līdzdalību Latvijas un Krievijas kaimiņattiecību veidošanā un stiprināšanā, atbalstīt augstu profesionālo līmeni žurnālistu vidē un celt žurnālistu profesijas prestižu.

Šogad konkursa speciālo balvu saņēma Sputnik korespondents Vladimirs Dorofejevs par materiālu sēriju, kas veltīta krievu māksliniekiem Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

© SputnikKonkursa "Dzintara spalva" uzvarētāja Vladimira Dorofejeva diploms
Диплом победителя конкурса Янтарное перо Владимира Дорофеева - Sputnik Latvija
Konkursa "Dzintara spalva" uzvarētāja Vladimira Dorofejeva diploms

Sputnik ar lepnumu informē, ka šie materiāli publicēti mūsu vietnē. Pērnā gada maijā, kad Nacionālais Mākslas muzejs vēra durvis apmeklētājiem, Vladimirs Dorofejevs ievēroja, ka no atjaunotās ekspozīcijas pazuduši krievu mākslinieku darbi, un uzrakstīja materiālu "Etniski tīras kultūras muzejs". Raksts rada atbalsi lasītāju vidū, un Sputnik lūdza muzeju paskaidrot tā viedokli.

Intervijā "Krievu mākslinieki Latvijā: popularitātes sekas", ko tāpat sagatavoja Vladimirs Dorofejevs, muzeja Vizuālās mākslas departamenta vadītāja, mākslas zinātniece Finta Gerharde-Upeniece pastāstīja, ka muzejam piederošos vērtīgākos krievu mākslinieku darbus nolemts izstādīt Rīgas biržā. Mēs sveicam Vladimiru ar pelnīto balvu un ceram uz tālāku auglīgu sadarbību.

© Sputnik / Sergey MelkonovKrievijas vēstnieks Jevgeņijs Lukjanovs pasniedz Vladimiram Dorofejevam balvu
Посол России Евгений Лукьянов вручает Янтарное перо корреспонденту Sputnik Владимиру Дорофееву - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks Jevgeņijs Lukjanovs pasniedz Vladimiram Dorofejevam balvu
Ziņu lente
0