Goda konsulāti tuvinās Latviju un Ukrainu

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasUkrainas Ārlietu ministrijas ēka
Ukrainas Ārlietu ministrijas ēka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad četros Ukrainas apgabalos varētu atvērties Latvijas goda konsulāti, kas palīdzēs noformēt vīzas un stiprinās abu valstu divpusējos sakarus.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Ukrainā šogad jaunus goda konsulātus varētu atvērt četros jaunos apgabalos, aģentūra LETA uzzināja Ārlietu ministrijā.

Latvijas vēstnieks Ukrainā Juris Poikāns tikšanās laikā ar goda konsuliem izteicis pateicību par viņu ieguldījumu Latvijas un Ukrainas divpusējo kontaktu stiprināšanā, kā arī Latvijas kultūras un uzņēmējdarbības popularizēšanā Ukrainā.

Francijas prezidenta kandidāte Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Ukraina nolēmusi neaizliegt Marinai Lepēnai iebraukšanu valstī
Ukrainā šobrīd darbojas trīs Latvijas goda konsulāti — Čerņigovas, Ļvovas un Odesas apgabalos. Tomēr šogad jaunus goda konsulātus varētu atvērt arī Harkovas, Dņepropetrovskas, Hersonas un Nikolajevas apgabalos.

Konsulāti sekmē sakarus ar vietējām varasiestādēm un sniedz pakalpojumus pilsoņiem, risina grūtības, kas radušās iedzīvotājiem likumdošanas un vīzu, pases, notāra dokumentu, izziņu noformēšanas jautājumos utt.

Goda konsulātus parasti vada ārštata konsuli. Tie nav profesionāli diplomāti un var būt gan pārstāvētās valsts, gan konsulāta mītnes valsts pilsoņi.

Ziņu lente
0