Otrs lielākais rūpnieciskās ražošanas kāpums ES decembrī bijis Latvijā

© Foto : StockSnapGrafiks
Grafiks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Eurostat datiem, mūsu valstī rūpnieciskās ražošanas izlaide decembrī bija par 11,5% lielāka nekā šajā mēnesī 2015. gadā.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Latvijā pērn decembrī salīdzinājumā ar 2015. gada pēdējo mēnesi bija otrs lielākais rūpnieciskās ražošanas pieaugums Eiropas Savienībā, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz otrdien publiskotiem ES statistikas pārvaldes "Eurostat" datiem, kas apkopoti par 25 ES dalībvalstīm.

Saskaņā ar tiem mūsu valstī rūpnieciskās ražošanas izlaide decembrī bija par 11,5% lielāka nekā šajā mēnesī 2015. gadā.

No ES dalībvalstīm, par kurām ir pieejami dati, lielāks nekā Latvijā rūpnieciskās ražošanas pieaugums bijis Horvātijā (+14,9%), bet nedaudz mazāks Dānijā (+11,1%), Slovēnijā (+10,2%) un Igaunijā (+10%). Lietuvā rūpnieciskā ražošana decembrī bija par 5,2% lielāka nekā pirms gada.

Kopumā rūpnieciskās ražošanas kāpums decembrī gada izteiksmē tika reģistrēts 21 ES dalībvalstī, par kuru ir pieejami dati, bet kritums bijis četrās valstīs: Luksemburgā (-5,1%), Īrijā (-1,8%), kā arī Vācijā un Zviedrijā (abās valstīs —0,8%).

Mēneša izteiksmē rūpniecības produkcijas izlaides pieaugums decembrī reģistrēts 16 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet deviņās valstīs reģistrēts samazinājums.

График показателей - Sputnik Latvija
Eurostat: Latvijas rūpnieciskās ražošanas pieaugums septembrī bija desmitais Eiropas Savienībā

Lielākais rūpniecības izlaides pieaugums decembrī salīdzinājumā ar 2016. gada novembri reģistrēts Horvātijā (+3,9%), kā arī Grieķijā un Maltā (abās valstīs +2,4%). Lietuvā — tāpat kā Lielbritānijā — rūpnieciskā ražošana decembrī salīdzinājumā ar novembri pieauga par 1,1%, bet Latvijā kāpums bija par 0,2%.

Savukārt viskrasāko samazinājumu decembrī mēneša izteiksmē piedzīvoja rūpniecības izlaide Īrijā (-11,7%), Vācijā (-3,1%) un Čehijā (-2,2%). Igaunijā tās apmērs kritās par 1%.

ES dalībvalstīs kopumā decembrī salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi 2015. gadā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājās par 2,9%, bet eirozonas valstīs pieaugums bija 2%. Mēneša izteiksmē rūpnieciskā ražošana ES saruka par 1%, bet eirozonā — par 1,6%.

Gan mēneša, gan gada izteiksmē dati nav pieejami par Austriju, Beļģiju un Kipru, bet Luksemburgas dati ir balstīti uz pašas dalībvalsts aprēķiniem.

Ziņu lente
0