Rēzeknes mērs norāda, ka bezmaksas sabiedriskais transports ļaus nopelnīt

© Foto : latgalesgors.lvМэр города Резекне Александр Барташевич
Мэр города Резекне Александр Барташевич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs norāda, ka bezmaksas transports faktiski ļaus radīt darbavietas radīšanu – šis lēmums ļaus piesaistīt pilsētai cilvēkus, tātad budžetā veidosies jauni ieņēmumi.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Bezmaksas ēdināšana Rēzeknes specializētajos bērnudārzos tika likvidēta, jo tā tikai tērējam naudu, bez jebkādas iespējas nopelnīt, savukārt bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešana pilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem ļaus pelnīt, šādi Latvijas Radio izteicās Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, kurš, visticamāk, kandidēs arī uz nākamo domes sasaukumu. 

Pēc politiķa vārdiem, nav taisnīgi tas, ka citos bērnudārzos nav bezmaksas ēdināšanas. Turklāt Rēzeknes dome bijusi spiesta apgriezt tēriņus valsts dēļ, jo tā pilsētai atņēmusi 700 000 eiro. 

Taujāts, kāpēc tad taupīšanas apstākļos nolemts naudu atņemt bērniem, vienlaikus ieviešot bezmaksas braukšanu, kas no pilsētas budžeta prasīs ne mazums līdzekļu, Bartaševičs paziņoja, ka stāsts par bezmaksas braukšanu faktiski esot par darbavietu radīšanu – šis lēmums ļaus piesaistīt pilsētai cilvēkus, tātad budžetā veidosies jauni ieņēmumi.

Троллейбус №15 в Риге - Sputnik Latvija
Sākta parakstu vākšana par bezmaksas sabiedrisko transportu trešās grupas invalīdiem

Ja tiks ievēlēts, Bartaševičs nākamajā sasaukumā sola koncentrēties tieši uz darbavietu radīšanu. Šim mērķim Rēzeknē plānots būvēt jaunu infrastruktūru ražotājiem, kam tiek plānots piesaistīt Eiropas naudu, kuru šajā plānošanas periodā vairāk varētu izmantot atbalstam darbavietu radīšanai. Tāpat pilsētai grib piesaistīt tūristus.

Kopumā valstī kopš 2009. gada lielas izmaiņas Bartaševičs neredz un krīze turpinoties, lai arī Rēzeknē uzlabojumi esot. Rēzeknes mērs uzsvēra, ka ļoti daudz spēka nākas tērēt nevajadzīgiem darbiem, piemēram, cīņai ar ministriem, lai tos pārliecinātu par nepieciešamām lietām.

Taujāts, kāds būs "Saskaņas" saraksts nākamajām pašvaldību vēlēšanām Rēzeknē, Bartaševičs stāstīja, ka tajā būs visi esošie deputāti un daudz jauniešu. Rēzeknes mērs norādīja, ka konkurentus viņš nesaskata un piebilda, ka "tas ir slikti, jo konkurence uzlabo kvalitāti, bet pašlaik kvalitāti es nodrošinu viens pats".

Ziņu lente
0