Par lidojumu drošību maksās pasažieri

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviopasažieru datu reģistra papildināšana prasīs papildu izdevumus, ko aviokompānijas segs uz biļešu cenu rēķina, paziņoja airBaltic viceprezidents Jānis Vanags.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Lidmašīnu pasažieru datu reģistra ieviešanas izmaksas aviokompānijām segs to klienti, paskaidrija Latvijas nacionālās aviokompānijas ''airBaltic'' korporatīvo komunikāciju viceprezidents JānisVanags.

19. janvārī Saeima pieņēma Gaisa kuģu pasažieru datu apstrādes likumu, kas nosaka lidmašīnu pasažieru datu reģistra izveidošanu terorisma un noziedzības apkarošanai.

Ryanair. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pasažieri izvēlās Ryanair

Vanags uzsvēra, ka attiecīgā reģistra ieviešana radīs papildu izmaksas aviokompānijām, kuras segs to pasažieri, taču, ņemot vērā pēdējo gadu traģiskos notikumus, Eiropas aviācijā drošība kļūst par pakalpojumu, par kuru jāmaksā.

Vanags norādīja, ka aviobiļešu cenu kritums, kas novērots pēdējos 10 gados, šogad nebūs tik straujš. Tas attiecas arī uz ''airBaltic'', kas aviobiļešu cenas pērn samazināja vidēji par 10%. Arī šogad biļešu cenas samazināsies, taču ne tik lielā mērā, kā varētu būt bez attiecīgajām papildu izmaksām.

Jānis Vanags nevarēja sniegt konkrētu informāciju par izmaksām, kuras ''airBaltic'' radīsies saistībā ar jaunajām prasībām, taču aviācijas eksperti skaidro, ka Eiropas aviokompānijām kopumā tās prasīs vairākus desmitus miljonus eiro.

Ziņu lente
0