Latvijas iedzīvotāji ir kļuvuši mazāk iecietīgi pret korupciju

© janeb13Latvijas iedzīvotāji ir kļuvuši mazāk iecietīgi pret korupciju
Latvijas iedzīvotāji ir kļuvuši mazāk iecietīgi  pret korupciju - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar katru gadu Latvijā mazinās iecietīgā attieksme pret korupciju, tomēr kaimiņvalstis reitingā joprojām ieņem augstākas vietas.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. Aizvadītajā gadā iecietība pret korupciju Latvijā ir turpinājusi mazinātiesm liecina ikgadējais korupcijas uztveres indekss, kuru trešdien publiskojusi nevalstiskā organizācija "Transparency International".

Transparency International — nevalstiska starptautiska organizācija, kas izveidota korupcijas apkarošanai un korupcijas līmeņa izzināšanai visā pasaulē. No 1995. gada organizācija veic ikgadējās aptaujas, kas apliecina korpucijas uztveres līmeni dažādās pasaules valstīs.

ASV dolāri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Godīgā ceļā Latvijā bagāts nekļūsi

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Latvija ieguvusi līdz šim augstāko punktu skaitu — 57 no 100, kas ir par diviem punktiem vairāk nekā pērn. Tas nozīmē, ka pēdējā gada laikā mūsu valstī samazinājusies iecietība pret korupciju. 2014. gadā Latvija šajā indeksā bija novērtēta ar 55 punktiem, 2013. gadā — ar 53 punktiem, bet 2012. gadā — ar 49 punktiem.

Tomēr, neraugoties uz uzlabojumiem, kopējā reitingā Latvija 2016.gadā ir piedzīvojusi kritumu par četrām pozīcijām — no 40. uz 44.vietu, dalot to ar Gruziju, kura arī ieguvusi 57 punktus.

Gan Igaunija, gan arī Lietuva minētajā reitingā ieņem augstākas vietas — attiecīgi 22. un 38.vietu. Igaunija ieguvusi 70 punktus, bet Lietuva — 59.

Reitingā pirmo vietu ar 90 punktiem dala Dānija un Jaunzēlande, kurām ar 89 punktiem seko Somija. Reitinga tabulas pēdējā jeb 176.vietā ar nieka desmit punktiem ierindojusies Somālija, kas liecina, ka šajā valstī ir vislielākā iecietība pret korupciju. 100 punktus diemžēl nav saņēmusi neviena valsts.

Ziņu lente
0