Latvijas karavīri organizēs Pleskavas motorizēto strēlnieku brigādes inspekciju

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasPleskava
Pleskava - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katras EDSO dalībvalsts pienākums ir veikt vienu vērtējošo vizīti un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas. Šoreiz Latvijas pārstāvji dosies inspekcijā uz Pleskavu.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Latvijas Bruņoto spēku pārstāvji apmeklēs 25. motorizēto strēlnieku brigādi Pleskavā, lai pārbaudītu Krievijas Federācijas sniegto informāciju par bruņotajiem spēkiem, kā arī bruņojuma un tehnikas dislokācijas plāniem.

Украинские военнослужащие, архивное фото - Sputnik Latvija
Ukraina īstenos militāro inspekciju Krievijā Vīnes dokumenta ietvaros
2011. gadā pieņemtais Vīnes dokuments par sarunām par uzticēšanos un drošību veicinošiem pasākumiem paredz katras EDSO dalībvalsts pienākumu veikt vienu vērtējošo vizīti un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas. Piemēram, pērn Latvijas karavīri veica šādu inspekciju Baltkrievijā, bet Krievijas BS — Latvijā.

"Inspektoriem tik nodrošināts Vīnes dokumentā paredzēts brīfings, kurā tiks sniegta informācija par brigādi, kā arī apmeklējuma laikā — iespēja ieraudzīt personālsastāvu un brigādes bruņojuma un bruņu tehnikas pamata sistēmas," — žurnālistiem pastāstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas Līgumu izpildes kontroles pārvaldes priekšnieks Sergejs Rižkovs.

Viņš piebilda, ka vizīte norisināsies 2017. gada 24.-26. janvārī.

Ziņu lente
0