Ludzas novada domes priekšsēdētāja: pēc paaudzes problēmu ar latviešu valodu nebūs

© Sputnik / Sergey MelkonovRēzeknes simbols "Latgales Māra" - piemineklis Latgales atbrīvotājiem
Rēzeknes simbols Latgales Māra - piemineklis Latgales atbrīvotājiem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas tuvums nepiespiedīs Latgali pārkrievoties, jo dzīves līmenis abās robežas pusēs krasi atšķiras, uzskata Ludzas novada domes priekšsēdētāja, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Latgalē jūtams Krievijas tuvums, taču pārkrievošanās nenotiek, intervijā izdevumam Neatkarīgā Rīta Avīze paziņoja Ludzas novada domes priekšsēdētāja, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele.

Gendele uzsvēra, ka "arī tie krievu tautības cilvēki, kas dzīvo pie mums, ir mūsējie", jo šie cilvēki dzīvo Latvijā jau gadsimtiem, paaudžu paaudzēs. Turklāt, pat ja Latvijas ekonomikas izaugsmes rādītāji nav visai spīdoši, situāciju robežas mūsu pusē nevar salīdzināt ar to, kāda valda otrpus robežai.

Даугавпилс - Sputnik Latvija
Latgales ekonomiskā zona: mirāža vai glābiņš

"Mēs esam galvas tiesu labākā situācijā. Domāju, ka vietējie cilvēki to novērtē. Lai cik grūti, tomēr dzīves kvalitāte šeit ir citā līmenī," — pauž Gendele.

Uz jautājumu, vai piekrīt apgalvojumam, ka Latgale tiek pārkrievota, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja atbild noliedzoši.

"Kādreiz arī mūsu sovhozos, kolhozos, Ludzas ražotnēs bija daudz viesstrādnieku no PSRS. Bet šobrīd es uzskatu, ka vēl paies paaudze un šīs problēmas — kāds nerunā latviski — vairs nebūs. Bet es nesaku, ka tālab nav jāstrādā. Ir! Taču apgalvot, ka tagad notiek apzināta pārkrievošana, es nevaru."

Ziņu lente
0