Latgales iedzīvotāji varēs dienēt tuvāk mājai

© Gatis Dieziņš, RJC / Latvijas armijaLatgales iedzīvotāji varēs dienēt tuvāk mājai
Latgales iedzīvotāji varēs dienēt tuvāk mājai - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpilī, Rēzeknē un Preiļos izvietos pastāvīgu NBS profesionālā dienesta apakšvienību. Bruņotie spēki aicina Daugavpils, Rēzeknes, Preiļu un tuvāko novadu iedzīvotājus pieteikties dienestam.

RĪGA, 16. janvāris — Sputnik. Lai uzlabotu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) reaģēšanas spējas un nodrošinātu efektīvu visaptverošu valsts aizsardzību, sākta pastāvīgas bruņoto spēku apakšvienības izveidošana Latgalē, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Profesionālā dienesta kaujas atbalsta apakšvienību ar pretgaisa aizsardzības spēju plānots veidot Zemessardzes 3.brigādes sastāvā, izvietojot to Daugavpilī, Rēzeknē un Preiļos.

Леонид Калныньш - Sputnik Latvija
Leonīds Kalniņš: obligātā iesaukuma atjaunošana nav iecerēta

"Esmu gandarīts, ka esam saņēmuši šādu uzdevumu — veidot NBS apakšvienību Latgalē, tādējādi stiprinot bruņoto spēku kaujas gatavību un nodrošinot plašāku klātbūtni Latvijas austrumu reģionā. Apakšvienības izveide Latgalē ir ne tikai ieguldījums valsts aizsardzības stiprināšanā, bet arī sniegs iespēju Latgales iedzīvotājiem dienēt tuvāk mājām, kā arī stiprinās sociālo vidi. Ir patiess prieks veikt šādu uzdevumu," — uzsver NBS komandieris Raimonds Graube.

Profesionālā dienesta kandidāts rekrutēšanas procesu var sākt ne tikai Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, bet arī savai dzīvesvietai tuvākajā bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes, vienībā.

Māra Kučinska valdības rīcības plānā Aizsardzības ministrijai bija dots uzdevums līdz 2018. gada 30. oktobrim izveidot pastāvīgu Nacionālo bruņoto spēku apakšvienību Latgalē.

Ziņu lente
0