Saeima noraida opozīcijas ierosinājumu pārtraukt NVA darbinieku finansēšanu no "bezdarbnieku pabalstu" budžeta

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāti ierosināja no 2018. gada atgriezties pie iepriekšējā regulējuma, nosakot, ka šīs ar NVA darbiniekiem saistītās izmaksas atkal tiek finansētas no Labklājības ministrijas pamatbudžeta līdzekļiem.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Saeima šodien noraidīja opozīcijas deputātu iesniegto rosinājumu no 2018.gada pārtraukt daļu Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) darbinieku finansēt no nodarbinātības speciālā jeb "bezdarbnieku pabalstu" budžeta, informēja LETA.

Attiecīgo grozījumu iniciators bija partijas "Saskaņa" politiķis Andrejs Klementjevs un par izmaiņām bija parakstījušies arī partijas "No sirds Latvijai" deputāts Gunārs Kūtris, parlamentārietis no Latvijas Reģionu apvienības Mārtiņš Šics, kā arī "Saskaņas" deputāti Ivans Ribakovs un Igors Pimenovs.

Книги, переведенные на латышский язык. Архивное фото - Sputnik Latvija
Ierosināts bēgļu pabalsta saņemšanu sasaistīt arī ar latviešu valodas apguvi

Likumprojekta anotācijā norādīts, ka, neskatoties uz to, ka nodarbinātības speciālajā budžetā trūkst līdzekļu, 93 NVA darbinieku saistītās izmaksas šajā gadā finansēs no minētā speciālā budžeta 1,2 miljonu eiro apmērā. Šie līdzekļi tiek izmaksāt NVA darbiniekiem, kas nodrošina aktīvos nodarbinātības pasākumus un preventīvos pasākumus bezdarba mazināšanai.

Tāpēc deputātu rosinātās izmaiņas paredzēja no 2018. gada atgriezties pie iepriekšējā regulējuma, nosakot, ka šīs ar NVA darbiniekiem saistītās izmaksas atkal tiek finansētas no Labklājības ministrijas pamatbudžeta līdzekļiem.

Grozījumi būtu nodrošinājuši nodarbinātības speciālā budžeta atslogošanu no izmaksām, kas nav saistītas ar pabalstiem, skaidroja politiķi.

Savukārt Labklājības ministrija skaidroja, ka darbinieku finansēšana no nodarbinātības speciālā jeb "bezdarbnieku pabalstu" budžeta nerada normatīvā regulējuma pretrunu, jo tās ir administratīvās izmaksas. Līdzīgi šāda pakalpojumu administratīvo izdevumu pieeja esot īstenota jau pirms krīzes.

Ziņu lente
0