Jauns noziedzības fenomens

© Foto : pixabayTirdzniecības centrs. Foto no arhīva
Tirdzniecības centrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņojot par veikalos it kā ievietotiem spridzekļiem, mēģina izspiest naudu no uzņēmumiem.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Pirmssvētku laikā noziedznieki mēģinājuši izspiest naudu no veikalniekiem, solot naudas nesamaksāšanas gadījumā turpināt ziņot atbildīgajiem dienestiem par veikalā it kā ievietotu spridzekli, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Valsts policijas (VP) Kriminālpolicijas priekšnieku Andreju Grišinu.

VID - Sputnik Latvija
VID pievēršas internetam

Viņš pastāstīja, ka pagājušā gada nogalē policija saņēma informāciju par it kā ievietotiem spridzekļiem tirdzniecības centros. Izvērtējot riskus, daļā gadījumu tika veikta veikalu evakuācija. Šāda informācija esot saņemta arī citās valstīs. Vēlāk uzņēmumi saņēmuši sūtījumus, kuros noziedznieki prasījuši samaksāt naudu, lai pārtrauktu veikt šādas informācijas izplatīšanu.

Saistībā ar minētajiem gadījumiem patlaban VP sākti deviņi kriminālprocesi un notiek aktīva sadarbība ar ārvalstu kolēģiem. Šis Latvijā ir jauns noziedzības fenomens, sacīja Grišins, piebilstot, ka ar to līdz šim saskārušās piecas valstis.

Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ēriks Cinkus norādīja, ka pašreiz nekas neliecina par izplatītās informācijas saistību ar terorisma draudiem.

Grišins domā, ka vainīgo personu noskaidrošana ir tikai laika jautājums.

Jau tika ziņots, ka pirms svētkiem vairākas reizes uz laiku tika slēgti tirdzniecības centri Rīgā.

Ziņu lente
0