Patvērumu Latvijā saņēmuši vēl seši bēgļi

© AFP 2023 / Gabriel BouysBēgļi. Foto no arhīva
Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā Latvija ES pārvietošanas programmā uzņēmusi 169 personas, no tām bēgļa statuss piešķirts desmit personām un alternatīvais – 59 personām.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmā vakar uz Latviju no Grieķijas pārvietotas 15 personas. Tāpat Latvija nolēmusi piešķirt patvērumu vēl sešiem pārvietošanas programmā uz mūsu valsti nogādātajiem ārvalstniekiem, informē aģentūra LETA.

Vakar Uz Latviju pārvietotas četras ģimenes no Sīrijas, kuras patlaban jau atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos. Starp pārvietotajiem ir septiņi nepilngadīgi bērni, aģentūru LETA informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Беженцы - Sputnik Latvija
Igaunijas jaunā valdības koalīcija neatbalsta ES migrantu kvotu sistēmu
Starp pārvietotajām personām ir pavārs, rūpnīcas darbinieks, mūzikas skolotājs un pašvaldības darbinieks. Personas savos pieteikumos ir norādījušas arābu, angļu, kurmandži un krievu valodu zināšanas.

PMLP jaunākā informācija liecina, ka kopumā Latvija ES pārvietošanas programmā uzņēmusi 169 personas, no tām bēgļa statuss piešķirts desmit personām un alternatīvais — 59 personām.

Valsts pērn apņēmās divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju. Lielākā daļa būtu no ES valstīm — Grieķijas un Itālijas —, taču 50 cilvēkus nepieciešams pārvietot no trešajām valstīm — šobrīd tas notiek no Turcijas.

Ziņu lente
0