Andrejs Mamikins aizstāv nepilsoņu tiesības

© Foto : Официальный сайт Андрея МамыкинаДепутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин
Депутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nepilsoņiem nepieciešamas personas datu aizsardzības tiesības, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Latvijas Ārlietu ministrijas pienākums ir parūpēties par to, lai Eiropas Savienības un ASV jaunā vienošanās par personas datu aizsardzību nepārkāptu nepilsoņu tiesības, informē Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins.

Паспорт негражданина Латвийской республики - Sputnik Latvija
Trīs eirodeputāti iesnieguši petīciju par balsstiesību piešķiršanu nepilsoņiem

Ceturtdien, 1. decembrī Eiropas Parlaments ar balsu vairākumu apstiprināja ES un ASV Vienošanos par personas datu aizsardzību sakarā ar kriminālnoziegumu novēršanu, izmeklēšanu un atklāšanu, kā arī saukšanu pie kriminālatbildības par to nodarīšanu. 

Līguma mērķis – nodrošināt pamata tiesību un brīvību aizsardzību, apstrādājot personas datus gadījumos, ja notiek informācijas apmaiņa ASV un ES dalībvalstu kompetento iestāžu starpā.

Паспорт негражданина Латвийской республики - Sputnik Latvija
Viedoklis
Skumjā jubileja: kāpēc buksē naturalizācija
Eiropas Parlamenta apstiprinātā starptautiskā vienošanās paredz eiropiešu paaugstinātu aizsardzības līmeni. Tā garantē ASV un ES pilsoņiem vienlīdzīgas iespējas apstrīdēt tiesas kārtībā ārvalstu dienestu atteikšanos izdarīt grozījumus personas profilā vai sensitīvu datu pretlikumīgas izplatīšanas faktu. 

EP deputāts Andrejs Mamikins norāda, ka jaunais likums attiecināts tikai uz ASV un ES pilsoņiem, tāpēc rodas bažas Latvijas nepilsoņu tiesiskās aizsardzības kontekstā.

Šajā sakarā Mamikins aicina Latvijas ĀM pārliecināties, ka starptautiskās vienošanās īstenošanas gaitā tiks vienlīdzīgi ievērotas visu valsts iedzīvotāju intereses.

"Tas vēlreiz apliecina, ka Latvijā spēkā esošais nepilsonības institūts neatbilst mūsdienu standartiem un kavē cilvēka pamata tiesību, piemēram, personas datu aizsardzības tiesību izpildi," – uzskata politiķis.

Vienošanos izstrādāja Eiropas Komisija un ASV Tieslietu ministrija. Dokuments parakstīts jau šī gada jūnijā, taču tas bija jāapstiprina Eiropas Parlamentam, kam savukārt nebija tiesību izdarīt grozījumus dokumenta saturā. Ziņots, ka Mamikins balsojis pret rezolūciju.

Ziņu lente
0