Gadās arī kļūdīties: marihuānas vietā policija atradusi salātus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāds modrs Bolderājas iedzīvotājs paziņojis policistiem par aizdomīgu siltumnīcu kādā dzīvoklī. Taču policistus gaidīja pārsteigums.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik, Jeļena Kirillova. Pagājušonedēļ policisti saņēma ziņu no modra Bolderājas iedzīvotāja — viņš kādā dzīvoklī pamanījis siltumnīcu ar aizdomīgiem augiem. Rīdzinieks ziņoja, ka viņš to pats redzējis pa logu un augi tajā ļoti atgādinot marihuānu.

Kārtības sargi devās uz norādīto adresi. Policisti bija pārsteigti, kad dzīvokļa durvis atvēra jauna un labvēlīga divu bērnu māmiņa. Tomēr policisti ir pieraduši nevienam neuzticēties un nolēma pārbaudīt smaidīgās pilsones mājokli.

Policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Divi centneri kaifa: pie Latvijas robežas konfiscēta liela hašiša partija
Patiešām, informācija par to, ka dzīvoklī iekārtota siltumnīca, apstiprinājusies, taču tajā nebūt neauga gaidītais — podiņos auga dažādu šķirņu salāti un citrusi.

Dzīvokļa saimniece paskaidroja kārtības sargiem, ka aizrāvusies ar eksotiskiem augiem un zālītēm, kas noder kā garšvielas. Sieviete palepojās policistiem ar nobriedušajiem mandarīniem, salātiem un citiem saviem agrārajiem sasniegumiem, turklāt pastāstīja, ka cenšoties izaudzēt mājās arbūzus.

Eksotisko augu cienītāja nebija aizvainota par to, ka tiek turēta aizdomās par marihuānas audzēšanu, taču bija pārsteigta, ka kaimiņi pamanījuši viņas siltumnīcu pat cauri logam.

Policijas darbinieku rīcība pat viesusi viņā drošības sajūtu par to, ka policija atbildīgi pilda savus pienākumus.

Lai arī šis signāls neapstiprinājās, policija lūdz iedzīvotājus arī turpmāk informēt par savām aizdomām — tas palīdzēs efektīvi apkarot noziedzību.

Iepriekš sabiedrisko iniciatīvu vietnē manabalss.lv tika publicēts aicinājums noteikt minimālo marihuānas daudzumu autovadītāju organismā, taču pret tādu ierosinājumu policija kategoriski iebilda.

Ziņu lente
0