Uzsāk "Akropole" būvniecību pie Dienvidu tilta

© Foto : baltnews.lvĶengarags, Dienvidu tilts
Ķengarags, Dienvidu tilts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" kopējā ēkas platība būs apmēram 98 000 kvadrātmetru, projekta investīciju apjoms sastāda 100 000 000 eiro.

RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Šodien sākti daudzfunkcionālā tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" Maskavas ielā 257 būvniecības sagatavošanas darbi, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz "Akropoles" pārstāvjiem.

Darbi sākotnēji ietvers arī pāļu dzīšanu, ko īstenos būvuzņēmums SIA "Skonto būve". Drīzumā tiks informēts arī par turpmāko projekta attīstības gaitu, turpmākajiem būvdarbiem un to izpildītājiem, solīja "Akropoles" pārstāve Kristīne Bambe.

"Daudzfunkcionālajā tirdzniecības centrā būs ne tikai veikali, bet arī slidotava, iespēja apmeklēt kino, spēlēt boulingu, ieturēt maltīti dažādos restorānos un pavadīt laiku ar ģimeni plašajā bērnu izklaides zonā. Tirdzniecības centrā ikviens varēs sajust bijušās Kuzņecova porcelāna fabrikas garu, jo iekšpusē tiks veidota "vecpilsētas" zona, tajā izvietojot seno ķieģeļu ēku reprodukcijas," — pastāstīja par projektu tirdzniecības centra "Akropole" komunikācijas konsultants Ralfs Vīlands.

Šogad 13. septembrī Rīgas pilsētas būvvalde apstiprināja "Akropoles" tehniskā projekta izmaiņas. Sākotnējais tehniskais projekts tika saskaņots 2015. gadā, tomēr, lai tiktu realizētas vispārdomātākās daudzfunkcionālā tirdzniecības centra projekta ieceres un risinājumi, tika veikti vairāki uzlabojumi tehniskā projekta sākotnējā variantā.

Dzelzsceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Baltijas valstis gatavojas Rail Baltica izbūvei

Ar mērķi "Akropoli" radīt par ilgtspējīgu un videi draudzīgu daudzfunkcionālo tirdzniecības centru celtniecība noritēs saskaņā ar BREEAM sertifikācijas un kvalitātes kritērijiem. "Akropole" būs pirmais daudzfunkcionālais tirdzniecības centrs Latvijā, kas būvēts atbilstoši šiem kvalitātes kritērijiem.

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru "Akropolis" Kauņā, kuru 2008. gadā iegādājās Vācijas investīciju fonds.

Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Delano" pašapkalpošanās restorānus, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga centru ķēdi.

Ziņu lente
0