"Bauskas alus" plāno uzsākt tējas sēnes dzēriena eksportu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Bauskas alus" plāno tējas sēnes dzērienu "Dr.Kombucha" realizēt arī Apvietotajā Karalistē.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Alus un kvasa ražotāja AS "Bauskas alus" uzņēmuma direktors Vladimirs Barskovs pastāstīja aģentūrai LETA, ka uzņēmums plāno realizēt tējas sēnes dzērienu "Dr.Kombucha" arī Apvienotajā Karalistē.

"Bauskas alus" paplašinājis bezalkoholisko dzērienu segmentu, sākot inovatīva produkta — tējas sēnes dzēriena "Dr.Kombucha" — rūpniecisko ražošanu. Jauninājumā bija investēti 300 000 eiro. Barskovs sacīja, ka neskatoties uz to, ka tējas sēnes pārdošanas apmēri pieaug, ir jāpiestrādā, lai dzēriens iegūtu lielāku atpazīstamību.

"Domāju, ka šim dzērienam ir perspektīva, jo šobrīd gandrīz neviens Baltijā to neražo, Eiropā, Čehijā, cik zinu, ražo. Plānojam tējas sēnes dzērienu arī eksportēt,"- teica Barskovs, piebilstot, ka uzņēmums ir nosūtījis pirmos produkcijas paraugus uz Apvienoto Karalisti un atbilde gaidāma decembrī.

Barskovs atzīmēja, ka Apvienotajā Karalistē jau pazīst "Bauskas Alus" alu, veselības dzērienu un kvasu, un kompānijas pārdošanas apmēri šajā tirgū turpina pieaugt.

Akohola ražošana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijā krītas alkohola ražošana

"Ārvalstu tirgu lokā mums ir Igaunija, uz kurieni mēs plānojam paplašināt eksportu. Katru gadu mums labs [pārdošanas apmēru] pieaugums ir Apvienotajā Karalistē un Īrijā. Islandē ir ļoti mazs iedzīvotāju skaits, bet arī uz turieni katru gadu sūtām produkcijas kravas,"- viņš sacīja, piebilstot, ka kopumā šogad uzņēmuma eksporta apmēri ir pieauguši, tostarp vērā ņemami — Apvienotajā Karalistē.

Pēc "Bauskas alus" direktora teiktā, lai uzsāktu produkcijas eksportu arī uz citām valstīm ir nepieciešams ilgāks laiks, uzņēmums eksportā vairāk plāno orientēties uz Eiropu.

"Austrumos iet diezgan grūti, jo viņiem valūtas kurss nav stabils. Mēs kā mazais alus ražotājs arī nevaram piedāvāt produkciju Krievijai, jo viņi prasa piegādāt milzīgus produkcijas apmērus," —sacīja Barskovs.

Viņš pastāstīja, ka uzņēmums vairākkārt ir veicis pārrunas par iespējamo produkcijas eksportu uz Ziemeļvalstīm, taču šajā tirgū ir ļoti grūti iekļūt, jo tur ir stingrs regulējums un šī reģiona valstis ļoti aizsargā savu tirgu. "Sūtījām paraugus uz Zviedriju, mums bija pārrunas arī ar somiem, taču šajās valstīs alkohola tirdzniecībā ir gandrīz monopols," pauda uzņēmuma direktors.

Ziņu lente
0