Nepatriotisks mikroautobuss un tramvajs – sašutums latviešu sociālajos tīklos

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nepatriotiskais mikroautobuss Neatkarības svētkos un padomju laiku tramvajs gaismas festivālā – šīs tēmas tiek aktīvi apspriestas latviešu sociālajos tīklos.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Ar sabiedrisko transportu saistīti divi stāsti, kas radījuši latviešu sašutumu, raksta Focus.lv.

Kāda rīdziniece Neatkarības dienā bijusi ļoti pārsteigta, ieraugot mikroautobusā reklāmu, kas aicina saņemt Krievijas pilsonību. Tā viņai šķitusi ļoti nepiemērota, it īpaši svētkos, un savu sašutumu viņa paudusi Twitter tīklā.

"Rīgas mikroautobusā īsta svētku sajūta- reklāma krievu valodā aicina mani kļūt par Krievijas pilsoni. Paldies, RīgasDome! Tik tālu jau esam," — rakstīja sieviete.

Sašutušie lasītāji nekavējoties ar ļaunu vārdu pieminēja Rīgas domi jautājumā par rindām latviešu bērnudārzos un izteica viedokli, ka nekas cits no domes nemaz neesot sagaidāms.

Vēl viena ķecerība konstatēta gaismas festivālā Staro Rīga. Izrādījies, ka viens no festivāla objektiem Vērmanes dārzā ataino autobusu un tramvaju Latvijas PSR karoga fonā.

Kā zināms, Latvijā ir aizliegta padomju simbolika, izņemot situācijas, ja tās lietošana nav saistīta ar totalitāro režīmu slavēšanu vai to pastrādāto noziegumu attaisnošanu.

Saskaņā ar autoru ieceri, gaismas attēliem Vērmanes dārzā vajadzēja atainot Rīgas sabiedriskā, ūdens un gaisa transporta vēsturi.

Ziņu lente
0