Saeima palielinās deputātu atalgojumu, sekojot Prezidenta kancelejas pēdās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamgad Saeima plāno piešķirt parlamenta deputātu un darbinieku algām 16,2 miljonus eiro, kas ir par miljonu eiro vairāk nekā šogad.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Nākamgad Saeimas deputātu alga palielināsies par 170 eiro (no 2448 līdz 2618) pirms nodokļu nomaksas, vēsta aģentūra LETA.

Iepriekš kļuva zināms, ka 2017. gadā par 600 eiro pieaugs Latvijas Valsts prezidenta kancelejas darbinieku algas.

Deputātu atalgojuma apmērs katru gadu mainās atkarībā no vidējās algas valstī.

Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji nosaukuši budžetā deficīta iemeslus

Kā informē parlamenta Preses dienestā, saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem vidējā alga valstī 2015. gadā bija 818 eiro, bet deputātu darba samaksa 2017. gadā saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu tiek aprēķināta, vidējo algu reizinot ar koeficientu 3,2.

Papildu Latvijas deputāti saņem piemaksas par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, par Saeimas komisijas vadītāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Piemēram, Saeimas priekšsēdētājam amatalgas daļa par amata pildīšanu nākamgad paredzēta papildu 1415 eiro pirms nodokļu nomaksas. Šogad Saeimas priekšsēdētājam tiek piemaksāti 1323 eiro.

Nākamgad Saeima plāno deputātu un darbinieku atlīdzībām tērēt 16,2 miljonus eiro jeb par vienu miljonu eiro vairāk nekā šogad.

2017. gadā plānots arī paaugstināt Konstitucionālās tiesas, Augstākās tiesas un Tiesībsarga biroja darbinieku algas.

Ziņu lente
0