Eurostat: Latvijas rūpnieciskās ražošanas pieaugums septembrī bija desmitais Eiropas Savienībā

© Sputnik / Вадим Жернов / Pāriet pie mediju bankasГрафик показателей
График показателей - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaimiņi no Baltijas reģiona apsteiguši mūsu valsti. Lielākais pieaugums Eiropas valstīs bija Lietuvai - (+7,9%).

RĪGA, 15. novembris — Sputnik. Septembrī pēc rūpnieciskās ražošanas pieauguma Latvija ierindojās 10. vietā ES, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Eurostat datiem. Latvijā pieaugums bija 2,4%. Mūsu valsts kaimiņiem ir vērojams intensīvāks pieaugums. Tiesa, Lietuvā tas sastādīja 7,9% — labākais rezultāts ES valstu vidū, bet Igaunijā — 6,5%. Tāpat sarakstā Latviju apsteigusi Slovēnija, Nīderlande, Rumānija, Bulgārija, Somija, Polija un Čehija.

Alus. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijā krītas alus ražošana, pieaug imports

Septembrī rūpnieciskās ražošanas gada pieaugums bija reģistrēts 19 ES valstīs, bet gada kritums — Dānijā (-3,2%), Francijā (-1%) un Īrijā (-0,9%).

Mēneša rūpnieciskās ražošanas sarukums septembrī reģistrēts 11 Eiropas Savienības dalībvalstīs, bet mēneša pieaugums — pārējās 11. Vislielākais kritums septembrī, salīdzinot ar augustu, ir konstatēts Dānijā (-8,1%), Vācijā (-1,9%) un Grieķijā (-1,8%).

Vislielākais pieaugums reģistrēts Zviedrijā (+7,6%), Īrijā (+6,4%), Igaunijā (+5,2%), Horvātijā (+3,6%), Maltā (+3,2%), Lietuvā (+3,1%), Somijā (+2,7%), Nīderlandē (+1,7%) un Latvijā (+1,5%). Eiropas Savienībā un eirozonā rūpniecības produkcijas izlaide gadā pieaugusi par 1,2%. Mēneša izteiksmē rūpnieciskā ražošana ES samazinājās par 0,7%, bet eirozonā — par 0,8%.

LETA ziņo, ka nav pieejami dati par saražotās rūpniecības produkcijas apjomiem Austrijā, Beļģijā, Luksemburgā, Slovākijā, Ungārijā un Kiprā.

Ziņu lente
0