Studentu zibakcija Rīgā: nē - budžeta vietu samazināšanai. Video

© Sputnik / Sergey MelkonovStudentu zibakcija Rīgā
Studentu zibakcija Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Augstskolu studenti iebilst pret IZM nodomu samazināt valsts budžeta finansēto studiju vietu skaitu. Akcija pie Ministru kabineta ēkas norisināsies no plkst. 11.00 līdz plkst.15.00. Sputnik Latvija organizē videotranslāciju no notikuma vietas.

RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Latvijas Studentu apvienība rīkos zibakciju, lai pievērstu uzmanību iespējamai budžeta vietu skaita samazināšanai Latvijas universitātēs un augstskolās. Akcija norisināsies pulksten 11.00 pie valdības ēkas Rīgā. Zibakcijas dalībnieki sagaidīs ministrus, kuri plkst. 12 sāks valdības sēdi. Skatieties Sputnik tiešo translāciju no Brīvības bulvāra.

Izglītības un zinātnes ministrija paziņojusi par plāniem 2019. gadā samazināt bezmaksas vietu skaitu augstskolās. Gadījumā, ja resors izpildīs savus nodomus, budžeta vietu skaits universitātēs un institūtos samazināsies gandrīz par 5,5 tūkstošiem. Latvijas studenti vēršas pret šādu notikumu attīstību.

Pašlaik Latvijas augstskolās ir 23,4 tūkstoši budžeta vietu. Līdzekļi, kurus izdosies ietaupīt uz samazinātām vietām, valsts iestādes plāno novirzīt akadēmiskā personāla atalgojumu palielināšanai, lai veiktu apstiprināto skolotāju algu reformas modeli.

Studenti pilnībā atbalsta ideju par algu paaugstināšanu pasniedzējiem, tomēr uzstāj, ka to nedrīkst darīt uz studentu rēķina.

Ziņu lente
0