Pauls aicina likvidēt Krievijas mākslinieku melno sarakstu Latvijā

© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyPauls
Pauls - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plaši pazīstamais kultūras darbinieks ir pārliecināts, ka nepieciešams vismaz paskaidrot, kāpēc Dmitrijam Pevcovam aizliegts iebraukt valstī, taču šādiem pasākumiem būtu jāpieliek punkts.

RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Latvijas IeM vadītāja Riharda Kozlovska lēmums iekļaut Krievijas aktieri Dmitriju Pevcovu ārzemnieku sarakstā, kuriem aizliegta ieceļošana un uzturēšanās Latvijā, ir jāpaskaidro, paudis komponists Raimonds Pauls.

"Kas tie ir par laikiem — laist, nelaist. Kāpēc tas vajadzīgs? Ja šis cilvēks ir noziedznieks — tā ir viena lieta. Lai viņi skaidro, kas te notiek. Vai pateicis kaut tādu? Tad jābūt kaut kādiem oficiāliem paskaidrojumiem. Tas ir ļoti dīvaini. Es to nesaprotu un attiecos pret to noraidoši. Tas ir jāizbeidz," — teica Pauls intervijā radio Baltkom.

Vakar Latvijas Iekšlietu ministrija apliecinājusi, ka Dmitrijs Pevcovs ir iekļauts ārzemnieku sarakstā, kuru uzturēšanās Latvijas teritorijā nav vēlama. Pamatojoties uz tiesībsargājošo iestāžu lēmumu, Pevcovam ir aizliegta iebraukšana un uzturēšanās valstī.

Kulturāli tiesiskais lauks

Чрезвычайный и Полномочный Посол РФ в Латвии Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks Latvijā ir sašutis par korespondentes izraidīšanu

Par to, ka aktieris iekļauts personu non grata sarakstā, pagājušās nedēļas nogalē informēja Maskavas nama direktors Jurijs Silovs.

Nākamajā dienā Pevcovs intervijā Sputnik paziņojis, viņam nav zināms par melnajiem sarakstiem, un ka viņš negrasās atcelt viesizrādes. 19. un 20. novembrī Rīgā bija ieplānotas divas pirmizrādes — filma "Reiz dzīvojām mēs", kurā viņš tēlo galveno lomu, kā arī aktiera un grupas "Car Tush" koncerts.

Kad situācija noskaidrojās, Pevcovs pauda nožēlu par to, ka nāksies atcelt koncertus Rīgā. Aktieris uzsver, ka nav pārkāpis Latvijas likumus. Viņš neizslēdz iespēju griezties tiesā sakarā ar savu tiesību pārkāpumu.

"Ir pārkāptas manas cilvēka tiesības no tā viedokļa, ka neesmu pārkāpis nevienu šīs valsts likumu. Ir apdraudēta mana brīvība, ir apdraudēts mans — cilvēka, kurš izpilda visas saistības — vārds," — paziņojis Pevcovs.

2014. gada jūlijā mūziķim Oļegam Gazmanovam, tāpat kā Josifam Kobzonam un Valērijai, politisku ieganstu dēļ tika aizliegts iebraukt Latvijas teritorijā.

Ziņu lente
0