Ušakovs: ar tādu ministru var izdzenāt visus skolēnus

© Foto : ushakov.lvRīgas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis drīz padzīs no skolām ne tikai skolotājus, bet arī bērnus, ja vien nezaudēs posteni, uzskata Rīgas mērs Nils Ušakovs.

RĪGA, 9 oktobrs — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs uzskata, ka Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis var sabojāt dzīvi desmitiem tūkstošu bērnu.

Nesen Latvijas Ministru kabinets apstiprināja Izglītības likuma grozījumus, kas paredz iespēju nekavējoties atlaist no darba valstij un Satversmei nelojālus pedagogus vai mācību iestāžu direktorus.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis šo lēmumu paskaidroja, teikdams, ka par viens valstij nelojāls pedagogs var sabojāt dzīvi desmitiem jauniešu. Iepriekš viņš vēstīja, ka nelojālu skolotāju mērķis ir valsts graušana.

Rīgas mērs Nils Ušakovs jau sen ir neapmierināts ar Izglītības ministrijas politiku Rīgas skolu jautājumā, tāpēc uz šiem vārdiem sekoja politiķa reakcija. Savā lapā  Facebook viņš ierakstīja, ka " viens ne gluži vesels ministrs var sabojāt dzīvi desmitiem tūkstošu bērnu, kā arī skolotāju."

Viņš uzsvēra, ka Šadurska reformu dēļ ir samazinājušās skolotāju algas, Rīgā ir jāslēdz aptuveni 50 skolas, un bērniem nāksies sākt mācības 6 gadu vecumā. "Ar tādu ministru par lojalitātes trūkumu drīz varēs ne tikai visus skolotājus atlaist, bet arī visus bērnus no skolām patriekt," — bija sašutis Ušakovs.

Viņš piebilda, ka cerēt atliek tikai uz to, ka Latvijā izglītības ministri vidēji mainās reizi gadā. Tā patiešām ir: kopš 1990. gada Latvijā nomainījušies 20 izglītības ministri.

Komentāru autori nekavējoties ierosināja izmantot Šadurski kā Geigera skaitītāju nelojalitātes noteikšanai.

Šī gada jūnijā tika anulēta Rīgas privātskolas "Innova" akreditācija, jo Izglītības kvalitātes valsts dienests nolēma, ka mācību iestāde neveicina sabiedrības saliedētību. Iespējams, tam par iemeslu bija fakts, ka pirmskolas klašu pedagoģe Margarita Dragile ir viena no pasākuma "Nemirstīgais pulks" organizatorēm Latvijā.

Ziņu lente
0