Politika

Apstiprināti noteikumi par nelojālo pedagogu atlaišanu

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasУчитель в классе математики
Учитель в классе математики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien Latvijas valdība apstiprināja grozījumus Izglītības likumā, kas paredz Satversmei nelojālo pedagogu atlaišanu no darba, taču kritēriji, kas ļaus konstatēt "pārkāpējus", pagaidām nav zinami.

RĪGA, 5. oktobris — Sputnik. Vakar Latvijas Ministru kabinets apstiprināja grozījumus Izglītības likumā, kuri paredz pedagoga vai mācību iestādes direktora tūlītēju atlaišanu no darba par nelojālu attieksmi pret valsti un Satversmi, informēja valdības preses dienests.

Kārlis Šadurskis - Sputnik Latvija
Kāpēc Melnais Kārlis atklājis skolotāju medību sezonu

Pat viens valstij nelojāls pedagogs var sabojāt dzīvi desmitiem jauniešu, grozījumus komentēja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, kuru citē ziņu aģentūra LETA.

Iepriekš ministrs paskaidroja, ka nelojāla skolotāja mērķis ir "valsts graušana". Tomēr jāpiebilst, ka valdība nesniedza informāciju par to, kādi kritēriji tiks izmantoti nelojālo pedagogu identificēšanai.

Tagad grozījumi tiks nosūtīti Saeimai.

Pārbaužu nebūs

Latvijas pedagogu un skolu direktoru lojalitāte netiks pārbaudīta, intervijā radio Baltkom apliecināja Izglītības kvalitātes valsts dienesta Licencēšanas un reģistru departamenta direktora vietnieks Jānis Mihailovs.

"Nekādas skolotāju lojalitātes plānveida pārbaudes nav paredzētas un netiek plānotas," – pavēstīja Mihailovs.

Viņš norādīja, ka grozījumu galvenais mērķis ir izstrādāt instrumentu, ar kura palīdzību būtu iespējams kaut ko mainīt, ja pedagogs nepilda visus savus likumā vai mācību programmā paredzētos pienākumus."

Ziņu lente
0