Nils Ušakovs pārsūdzējis Valsts valodas centra lēmumu

© Foto : facebook.com/NilUshakovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nils Ušakovs iesniedzis tiesā prasību pret Valsts valodas centru, kurš piespriedis Rīgas domei sodu par krievu valodas lietojumu sociālajos tīklos.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs pārsūdzēja tiesā Valsts valodas centra lēmumu par soda naudu, kas tika piespriesta Rīgas domei par krievu valodas lietojumu oficiālai saziņai ar iedzīvotājiem sociālajos tīklos.

"Nupat iesniedzu dokumentus tiesā pret Valsts valodas centru un tā lēmumu par soda naudu Rīgas domei par krievu valodas lietošanu," – informēja pilsētas galva savā lappusē Facebook.

Viņš piebilda, ka turpinās cīņu.

Ušakovu ļoti iepriecināja rīdzinieku attieksme konfliktsituācijā.

"Šajā situācijā iepriecina rīdzinieku attieksme. SKDS aptaujas dati norāda, ka 68,7% rīdzinieku uzskata, ka Rīgas dome saziņā ar pilsētniekiem sociālajos tīklos var izmantot krievu valodu. Pret to bija tikai 20,1%," — viņš uzrakstīja.

Ziņojuma noslēgumā Rīgas mērs pateicās galvaspilsētas iedzīvotājiem par atbalstu. 

Tīkla Twitter lappuse. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valsts valodas centrs pieķerts krievu valodas lietošanā

Vakar tika publicēti pētījuma rezultāti, kas liecina: lielākā daļa galvaspilsētas iedzīvotāju uzskata, ka Rīgas domei sociālajos tīklos jāizmanto vairākas valodas, it īpaši krievu valoda.

Pētījums norāda, ka pašvaldība varētu sniegt informāciju galvaspilsētas iedzīvotājiem arī angļu (44%) un vācu (21%) valodās. Pētījums veikts šī gada augustā. Tajā piedalījās 800 rīdzinieki vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Iepriekš Valsts valodas centrs piesprieda Rīgas domei maksimālo iespējamo sodu – 140 eiro — par krievu valodas lietojumu sociālajā tīklā Facebоok. Rīgas mērs paziņoja, ka pašvaldība neplāno maksāt sodu un tas tiks apstrīdēts tiesā.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā saņemtas un izskatītas 497 sūdzības par valodas likuma pārkāpumiem,  180 cilvēkus VVC saucis pie administratīvās atbildības.

Ziņu lente
0