Latvijas Bankas prezidenta deklarācija ieinteresējusi KNAB

© Latvijas Banka / Eiro monetu kalsana 31.07.2013Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Foto no arhīva
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju ieinteresējuši Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča deklarācijā norādītie fakti.

RĪGA, 19. septembris — Sputnk. Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas loceklis deputāts Kārlis Seržants iepazinies ar Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča ikgadējo deklarāciju un lūdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) pievērst tai īpašu uzmanību.

Рукопожатие - Sputnik Latvija
Miljonāru no Igaunijas var saukt pie kriminālatbildības par kukuļdošanu Latvijā

KNAB atbilstoši savai kompetencei ir uzsākusi dokumentācijas izvērtēšanu, informēja KNAB preses sekretāre Laura Dūša.

Kārlis Seržants iepazinies ar Rimšēviča deklarāciju par 2015. gadu un uzdūries interesantam faktam. Viņš izlēmis vērsties KNAB ar lūgumu pārbaudīt, vai tā nesatur interešu konflikta pazīmes. Deputāts norādīja, ka baņķieris izīrē savu dzīvokli un par to saņem ienākumus. Pie tam 2015. gadā par šo dzīvokli viņam maksājuši divi dažādi cilvēki — Sandris Grasis ieskaitījis Rimšēviča kontā 12 tūkstošus 600 eiro, bet Tatjana Loginova — 7 tūkstošus 500 eiro.

"Dzīvoklis viņam ir viens, bet šeit ir divi cilvēki un divi atsevišķi maksājumi. Kopā 20 000 eiro, tam jābūt nežēlīgi labam dzīvoklim," — deputāta teikto citē LETA.

Deputāts norādīja arī uz to, ka 2014. gadā Grasis samaksājis Rimšēvičam vēl 32 000 eiro, kas uzrādīti sadaļā "Citi ienākumi", bet 2013. gadā — vēl 11 000 eiro.

"Man kā žurnālistam rastos jautājumi, kāpēc šie cilvēki ir tik labdarīgi un kāpēc šādus ienākumus Rimšēviča kungs saņem," norādīja Seržants.

Ziņu lente
0