Latvija vēlas atmodināt Baltijas ceļu

© Sputnik / Вольдемар Мааск / Pāriet pie mediju bankasЖивая цепочка солидарности
Живая цепочка солидарности - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bērnu filmas uzņemšanai par Atmodas gadiem vajadzīgi masu skati, kuru dalībnieki atkārtos slaveno Baltijas ceļu. Uzņemšana notiks 20. augustā Cēsu apkaimē. Laipni lūgti visi interesenti.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Bērnu filmas "Paradīze ‘89" uzņemšanas grupa meklē masu skatu dalībniekus, lai atkārtotu vienu no svarīgākajiem notikumiem Latvijas jaunāko laiku vēsturē – Baltijas ceļu.

Kinematogrāfisti ir publicējuši sludinājumu par masu skatu dalībnieku uzņemšanu filmas lapā Facebook. Visi, kas vēlas no jauna izjust patriotisko sajūsmu, kas visus pārņēma 1989. gadā, ir laipni gaidīti 20. augustā šosejas Cēsis-Valmiera iecirknī Bušu gravā. Ieteicams izvēlēties apģērbu, kas atbilstu 80. gadu beigu modei vai vienkārši apģērbu neitrālos toņos (pelēks, bēšs, brūns).

Filmu "Paradīze ‘89" uzņem režisore Madara Dišlere. Filmas varone, deviņus gadus vecā Paula izrādās Latvijas neatkarības cīņas centrā.

"Paradīze ‘89" ir viena no sešām spēlfilmām, kas tiek uzņemtas ar Latvijas Nacionālā kino centra atbalstu projekta "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" ietvaros. Filmas treileris publicēts producentu kompānijas Tasse mājas lapā.

Uzņemšana noritēs neilgi pirms Baltijas ceļa gadadienas, jo šogad 23. augusts iekrīt darba dienā. Tiesa, arī 1989. gadā tā bija darba diena – trešdiena, taču diviem miljoniem cilvēku tas netraucēja. Molotova-Ribentropa pakta parakstīšanas 50. gadadienā aptuveni ceturtā daļa Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāju nostājās gandrīz 600 km garā dzīvā ķēdē, savienojot Tallinu, Rīgu un Viļņu. Sešus mēnešus pēc Baltijas ceļa Lietuva kā pirmā PSRS republika pasludināja par savu izstāšanos no Padomju Savienības. Tai sekoja Latvija un Igaunija. Pēc Eiropas Parlamenta ierosinājuma kopš 2008. gada ik gadus 23. augustā tiek svinēta Eiropas staļinisma un nacisma upuru atceres diena.

Ziņu lente
0